Den store Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT4) avsluttes 28. juni i Steinkjer

Steinkjer leder i HUNT4

Det er Steinkjer som leder kampen mellom storbyene i Nord-Trøndelag – med Verdal hakk i hæl. Fram til neste torsdag er det mulig å droppe innom for en helseundersøkelse.

Så langt har 50,9 prosent av innbyggerne i Steinkjer deltatt på den store helseundersøkelsen, som i tillegg til å bidra til livsviktig forskning, også kan avdekke viktig informasjon om egen helse – ut fra prøver som blir tatt. Marthe Nagelhus Haug (venstre) og Gro Janne Søreng en to av flere som jobber ved HUNT 4 i Steinkjer. Søreng er stasjonsleder i Steinkjer.  Foto: Trine Binde Bratberg

Den siste tiden har det vært en jevn flyt

Vegard Knutsen

HUNT 4 holder til i Rønninggården på Nordsia i Steinkjer. Fredag er det stengt, men ellers er det åpent til og med torsdag 28. juni. Det er bare å droppe innom mellom kl. 9 – 17.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

– Så langt er det 50,9 prosent oppmøte på HUNT4 i Steinkjer. Det er knallbra, sier Vegard Knudsen, som er kommunikasjonsrådgiver i HUNT4.

50,9 var oppmøteprosenten tirsdag formiddag. Da hadde Verdal 48 prosent oppmøte. HUNT4 avsluttes tirsdag 26. juni i Verdal, og torsdag 28. juni i Steinkjer. I Levanger og Stjørdal er HUNT4 avsluttet. De har henholdsvis 48 og 49 prosent oppmøte.

Den siste tiden har det vært mange mennesker fra Steinkjer som ønsker å være med i HUNT4. Da Steinkjer-Avisa var innom tirsdag formiddag satt det folk på rekke og rad og ventet ved de ulike stasjonene.

– Ja, jeg skal si at folk i Steinkjer har fått ut fingeren. De siste to ukene har det vært en jevn flyt her, sier Vegard Knudsen.

Han sier folk bare må droppe innom HUNT4 sine lokaler i Rønninggården på Nordsia – når de måtte ønske det mellom kl. 9 – 17 fra mandag til torsdag. Fredag er det stengt.

– Om spørreskjemaet man fikk tilsendt har kommet bort, får man et nytt et når man kommer hit. Når skjemaet er utfylt blir man undersøkt forløpende etter tur.

– Noen tar seg kanskje ikke tid til å bli med på den store helseundersøkelsen, da de kan ha hørt at det tar litt tid?

– Man trenger ikke delta på det man måtte bli trukket ut til. Det viktigste er de deltar på de tre første stasjonene, som er høyde og vekt, blodprøver og blodtrykk. Er man travel er det bare å takke nei til tilleggsundersøkelsene, sier Knudsen.

Er man med i den store helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT 4), er det slik at vårt bidrag kan være med på å endre behandling, utvikle nye medisiner og gi nye svar om sykdommer som hjerte- og karsykdommer, lungesykdommer, allergi, diabetes, hodepine, kreft, psykiske plager og mye annet.