Boka «Einar Solstad - den korte reisen», vil være i salg fra 28. juli

Grønli med ny bok

Odd Birger Grønli har skrevet bok om dikteren Einar Solstad fra Steinkjer. Solstad vokste opp i Eggelia på foreldrenes havebruksskole, Vaartun. Bare 26 år gammel døde han av spanskesyken. Solstads unge kone valgte å følge han ut av tiden.

I salg snart: Først 28. juli vil Odd Birger Grønlis bok om Einar Solstad være i salg. – Fredag 27. juli vil det være en markering av Einar Solstads dødsdag på Egge kirkegård. Da er det 100 år siden han døde, sier Odd Birger Grønli, som har jobbet med boka de to siste årene.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

– Solstads kone,Ragnfrid, skjøt seg på sykehuset i København, der Einar døde bare 26 år gammel. Kistene med de to kom med toget til Steinkjer stasjon for 100 år siden, sier Odd Birger Grønli.

Egge kirke skal visstnok aldri ha vært penere pyntet enn den gang havebrukssønnen Einar Solstad og kona ble gravlagt.