Baker stadig mer for salg

Nylig fikk Steinkjer sentralkjøkken en ny eltemaskin på plass. Og et eget produksjonsrom for baking for å møte etterspørselen etter bløtkaker.

lærling: Daniel Morgan Grimstad har vært lærling ved Steinkjer sentralkjøkken. Torsdag tok han fagprøven. – Her har det vært veldig bra. Jeg har trivdes, hatt gode kollegaer og et artig arbeid, sier Daniel. Hege Lundås (venstre) og Iren Sakshaug har grunn til å være fornøyd med den «attesten».  Foto: trine

Nyheter

Åtte store bløtkaker sto omtrent leveringsklare til Egge ungdomsskole da Steinkjer-Avisa besøkte Steinkjer sentralkjøkken onsdag i forrige uke.

– Vi er glad for forespørsler, men det er en balansegang, for vi skal ikke være en konkurrent til det private næringslivet, sier Freddy Nessan Østborg, leder ved Steinkjer sentralkjøkken.

Store på middagsmat

Han sier de stort sett produserer middagsmat, som de leverer til de kommunale institusjonene. Der er det såkalte mottakskjøkken, som tar imot middagsmat og dessert.

– De to siste årene har vi bakt brød. Vi har ikke akkurat markedsført at vi driver med baking, men stadig flere har blitt klar over det. På grunn av det er det stadig flere som bestiller brød fra oss, sier Østborg, som tilføyer at det ikke er tvil om at metningsverdien fra hjemmebakte brød er større, enn en del brød man kjøper i butikken.

Stor kapasitet

På grunn av stadig mer etterspørsel, har Steinkjer sentralkjøkken nå en ny eltemaskin.

– Den har kapasitet til å elte 120 brød på en gang. Og vi har en dobbel stekeovn som steker 63 brød samtidig, sier Østborg.

Det er først og fremst barnehager i kommunen som kjøper brød fra Sentralkjøkkenet, samt noen sykehjem og bofellesskap. De har også mange bestillinger på formkaker - til møter.

– Vi selger også ferske brød på rådhuskantina onsdager og fredager. Det er også slik at mange beboere i kommunen tar direkte kontakt med oss og bestiller brød og kaker. Det synes vi er veldig hyggelig. Laila har kapasitet til å bake mere, og håpet er at flere kommunale institusjoner vil benytte seg av tilbudet etter hvert, sier Freddy Nessan Østborg.

Steinkjer sentralkjøkken ble etablert i 2001. Det er mange ansatte der; totalt 12,5 årsverk.