Intet varer evig

Flere har reagert på at det er felt noen trær i Martenshagen, men det har sin årsak.

skal bli park: Martenshagen og Rismelen skal knyttes i lag med ei aktivitetsbru. – Vi måtte felle ei gammel lerke på kanten mot skråningen, for den var knekt i toppen. I tillegg har vi felt noen trær for å åpne opp mer. Folk må se Martenshagen – og man må kunne se byen derfra, sier Kristel Vaag Moe. 

stor rot: Et stort tre var knekt i toppen – og i tillegg hang det ei gammel grein ned fra treet. 

Nyheter

Det er noen som har reagert negativt på at det er felt trær i Martenshagen.

Årsaken til det er råte – og at den gamle hagen i Steinkjer skal bli en park som henger sammen med Rismelen, den nye, populære aktivitetsparken i byen.

For dem som ikke vet hvor Martenshagen er, så ligger den like ovenfor Rismelen. Ifølge Steinkjerleksikonet, er Rismelen er park – et friområde, men det er en kjensgjerning at det er bare dem som har bodd i Steinkjer ganske lenge som vet hvor Martenshagen er. Den ligger i umiddelbar nærhet til Barnas hus, barnehagen som ble lagt ned for to år siden. Den ble fortrinnsvis brukt av barnehagen.

Kommer ei bru

– Snart skal det opp ei bru for å knytte Rismelen og Martenshagen sammen. Det skal bli ei aktivitetsbru – mellom Rismelen aktivitetspark og Martenshagen, sier Kristel Vaag Moe, som er bygartner i Steinkjer. Hun sier parkvesenet har ryddet litt i Martenshagen i vår.

– Vi måtte åpne opp litt mer, slik at folk kan se Rismelen og byen fra Martenshagen. Hagen har vært litt lukket, men nå skal det etter hvert bli en park for alle, sier Moe, som presiserer at de vurderer hvert enkelt tre før det hogges.

Vil bevare gamle trær

– Vi ønsker så langt det lar seg gjøre å ta vare på gamle trær i Steinkjer. Når det gjelder den gamle lerka på kanten mot skråningen mot Rismelen, så var den knekt i toppen. I tillegg hang det ei tung grein fra treet, så da valgte vi å sage det ned. Råtne tunge greiner kan være farlig. Den store, gamle lerka i motsatt hjørne i Martenshagen holder seg derimot fortsatt bra, sier bygartneren i Steinkjer.

Martenshagen inneholder blant annet et gigantisk lerketre, som visstnok er et av Norges største trær.

Oppkalt etter eier

Martenshagen har navn etter Nicolay Johan Martens, som bygde seg en villa i daværende Angells gate i 1879, omtrent der Barnas hus lå. Gamle kart viser at området var et omfattende og forseggjort hageanlegg. Kilde: Steinkjerleksikonet.