Tulipanbyen Steinkjer

Dette fantastiske bildet har Roar Ystad i Steinkjer laget. Sist helg tok han mange bilder av de vel 22.000 tulipanene som blomster i Steinkjer.

fantastisk flott: – Dette er bilder fra kommunens vakre tulipanbed på Nordsia, sier Roar Ystad, som tok de fine bildene forrige helg.  Foto: Roar Ystad

fantastisk utsikt: – Det er forholdsvis bra utsikt fra kontoret akkurat nå, sier Vigdis Oftedal (venstre), som i likhet med Monica Drager og Jorunn Kjerkol har kontor i 2. etasje i Fokusbygget.  Foto: trine

16. april 2018: Dette bildet ble tatt for vel en måned siden. Det er utrolig hva som har skjedd med naturen på den forholdsvis korte tiden. «Heldige er vi som har fire årstider», sier noen. Så sant!  Foto: Trine

2007: Da Steinkjer feiret at byen var 150 år, sto det 20.500 tulipaner i blomst på et nyanlagt plenområde øst for E6 på Nordsia, mellom Fokus Bank og rundkjøringen. Foto: Trine B.B.  Foto: trine binde bratberg

2018: Tulipanene i Steinkjer vakte oppsikt i 2007 – og har gjort det hvert år siden. Det er mange som besøker det store bedet på Nordsia. I fjor ble det planet vel 22.000 løker. Foto: Trine B.B.  Foto: trine

Nyheter

– Det er forholdsvis bra utsikt fra kontoret mitt akkurat nå, sier Vigdis Oftedal, som har hjørnekontor i Fokusbygget på Nordsia. Hun har helt fantastisk utsikt mot de blomstrende tulipanene som det finnes ca. like mange av som det er innbyggere i Steinkjer.

Vigdis sier at det er folk både over, under og mellom tulipanene hver eneste dag.

– De tar bilder både av blomstene og seg selv i det fine blomsterhavet.

Kommunens vakre bed

Det samme gjorde Roar Ystad fra Steinkjer forrige helg.

– Ja, jeg tok mange bilder av kommunens vakre tulipanbed på Nordsia. Også satte jeg bildene sammen til ett stort bilde, sier Ystad, som lånte Steinkjer-Avisa bildet da vi spurte om det. I likhet med mange andre, delte han det fine bildet på sosiale medier. Han kaller bildet «Tulipanbyen Steinkjer»

Bygartner Kristel Vaag Moe sier det var drøye 22.000 tulipanløker som ble satt ned sist høst.

– I tillegg til Nordsia har vi tulipanbed på Sneppen, litt på Guldbergaunet – også er det tulipaner i hjertet vårt på Nordsia, retning Nordsihaugen.

– Det var flere små tulipanbed for noen år siden. Hvorfor ble de borte?

– Vi har redusert tulipanbedene litt. Vi har krokus og prydløk noen av de stedene nå. Årsaken er at vi bruker mye tid på å rydde opp tulipanbedene. Vi har valgt å bruke pengene på mere sommerblomster i stedet – og fornye blomsterurnene. Flere av dem var dårlige, sier bygartnere, som i løpet av 14 dager får årets sommerblomster. Det er bare å glede seg!

Startet i 2007

Det var våren 2007 det første store tulipanbedet sto i full blomst på Nordsia, mellom Fokus Bank og E6-rundkjøringen. Det var én løk for hver Steinkjer-innbygger (20.500) – året da byen feiret 150 år. Den gang var det elever fra Steinkjer og Egge skole som plantet løkene, under kyndig ledelse av bygartnerens folk. Til alles glede ble det en tradisjon med tulipaner i Steinkjer hver vår.