Fikk penger til ny eltemaskin

Brita Holan (86) er en av mange frivillige som gjør en stor innsats på frivilligsentralen i Beitstad. En splitter ny eltemaskin gjør jobben hennes enklere.

Trine Vekseth og Brita Holan på kjøkkenet med den nye eltemaskinen.  Foto: Svein Leknes

FELLES: Frivilligsentralen i Beitstad var møteplass for 19 av 22 frivilligsentraler i Nord-Trøndelag som mottok 400.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. 

Nyheter

Brita Holan smiler godt på kjøkkenet på Bygdasentralen i Beitstad. Penger fra Gjensidigestiftelsen har sørget for at hun nå kan elte nok deig til tolv brød samtidig.

Én gang i uka er 86-åringen på plass og sørger for at det blir bakt brød. Fredag i forrige uke ble det bakt brød til kolleger fra de andre frivilligsentralene i Nord-Trøndelag. De var samlet for å kunne motta 400.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.

Viktig jobb

– Den jobben frivilligsentralene gjør er så viktig. Fra alle hold oppfordres det til frivillig innsats for å løse ulike samfunnsutfordringer. Og det uten at det følger med penger. Det prøver vi å gjøre noe med, sier Trine Vekseth fra Gjensidigestiftelsen.

Det er ulike behov hos de 22 frivilligsentralene i Nord-Trøndelag. Derfor ble det lagt inn en felles søknad.

– De pengene vi gir til ulike formål skal ikke brukes til ordinær drift, men til noe de trenger eller noe de ønsker å gjøre, sier Vekseth.

For frivilligsentralen i Beitstad var det en eltemaskin som sto øverst på ønskelista. Brødene som Brita baker blir solgt ut tvert uten noe som helst markedsføring, og med ny maskin på plass blir det enda flere brød.

Hedret de som bidrar

– Mange av våre frivillige gjør en fantastisk jobb år ut og år inn. Vi mente at det var på sin plass å hedre dem litt ekstra. Dette er stødige folk som er kjempeviktige for oss, sier leder Hege Stamnes på frivilligsentralen i Stod.

De frivillige som er tilknyttet leseombudet og veilederen på seniorsurfen ble derfor invitert til en kveld med gratis kveldsmat.