Ny startsted på 17. mai

Tradisjoner står sterkt når 17. mai skal markeres i Steinkjer, men nødvendige endringer må til ved årets feiring i sentrum.

PLANEN KLAR: 17. maikomiteen er klar for årets feiring. Fra venstre Tone A. Fossan Ertsås, Jakob Bjerkan, Lars Myhr Sandlund og Lars Eric Sæther. 

Nyheter

Skolegården til Steinkjer barneskole er anleggsområdet, så i år starter borgertoget fra Rådhusparken i Strandveien. Også barnetoget til Steinkjer skole må endre startsted.

– Barnetoget starter fra Jakob Weidemanns gate ved kirka, mens det blir oppstilling av borgertoget i Strandveien, sier Jakob Bjerkem, som er leder for 17. maikomiteen.

Stor byggeaktivitet, og endret startpunkt for 17. mai-togene, betyr også færre parkeringsplasser i sentrum.

Trangt om plassen i sentrum

– Vi anbefaler å parkere på den andre siden av jernbanen for det vil bli trangt om plassen i sentrum, sier Bjerkem.

Med storinntrykk i sentrum blir det garantert kamp om parkeringsplassene.

– Det blir fint vær på 17. mai, så får mange går det fint å gå, sier Tone A. Fossen Ertsås.

2018 er musikkorpsenes år, noe som vil bli markert med kraftfull korpsmusikk på torget etter borgertoget. Steinkjer Janitsjar og Sparbu hornmusikk bidrar med fremføring av Valdresmarsjen, som tidligere i år ble kårets til Norges nasjonalmarsj. Hovedtaler på torget er Kristin Myrmæl, som beskrives som korpsentusiast, korpsinstruktør og korpsmusiker.

– Vi oppfordrer alle til å bli igjen på torget etter borgertoget. Det blir kraftfull korpsmusikk og en flotte taler, sier Jakob Bjerkem.

Russen er i rute

Lars Myhr Sandlund representerer russen i årets 17. maikomite og har en plan for årets russetog.

– Tema for årets russetog er integrering, så det vil bli markert på ulike vist i toget. To russebusser blir med, i tillegg til ymse kjøretøy, sier Sandlund.

Jakten på russekort er høydepunkt for mange barn under borgertoget, noe som krever ekstra oppmerksomhet.

– Det er viktig at både foreldre og russen følger med når ungene jakter russekort, spesielt når de store russebussene ruller gjennom sentrumsgatene, sier Lars Eric Sæther i 17. maikomiteen.