– Velkommen til Følling

Tirsdag 8. mai arrangerer fem pensjonistlag i Steinkjer Verdens Aktivitetsdag i Følling grendehus.

Liv Thun (venstre) og Ellrun Saur har et håp om at det skal komme bortimot 200 mennesker når de inviterer til Verdens Aktivitetsdag. – Man trenger ikke være medlem i noe pensjonistlag for å komme. Aktivitetsdagen er for alle, så hjertelig velkommen skal alle være, sier damene. 

Dagen ble markert i Ogndal i fjor. Det var trangt om plassen i Vålen samfunnshus den dagen. Foto: Jan Erik Moe. 

Nyheter

I fjor ble Verdens Aktivitetsdag arrangert i Ogndal – nærmere bestemt i Vålen samfunnshus. Året før var det i Stod. I år skal mange av Steinkjers pensjonister og andre møtes til aktivitetsdag i Følling. Tidligere ble dagen alltid markert i Steinkjer.

– Det har blitt veldig god stemning og samarbeidsvilje pensjonistlagene mellom etter at vi begynte å samarbeide med organiseringen av Verdens aktivitetsdag, sier Liv Thun, som i en årrekke har vært med og arrangert dagen. Hun er 1. nestleder i Pensjonistforbundet i Norge, med i fylkesstyret og varamedlem til styret i Steinkjer pensjonistlag.

– Jeg ser at det har stor verdi det av vi samarbeider.

Det er lagene i Steinkjer, Ogndal, Sparbu, Kvam og Stod som samarbeider.

Ellrun Saur er leder i Kvam pensjonistlag. Hun sier de gleder seg til å ønske velkommen til Følling grendehus.

– Vi starter med sang og en hilsen fra ordfører Bjørn Arild Gram. Etterpå skal Einar Aal snakke om Kvam før og no. Før serveringen blir det underholdning av både Arnstein Vesterdal, Kirsten Knedal Andersen og Spellmannslaget BUL, sier Saur, som håper været blir slik at de kan gå stien folk i bygda har brukt mye tid på å lage.

– Hvis ikke blir det dans. Steinkjer pensjonistkor skal også underholde, før vi avslutter dagen med kaffe, sier Saur.

Det er ingen påmelding. Det er bare å komme tirsdag 8. mai kl. 10.30. Det går buss fra Steinkjer jernbanestasjon kl. 09.45.