Nina bestod med glans

Etter tre år som lærling tok Nina Alstad det tradisjonsrike svennebrevet som feier.

Verktøy: For å bestå svennebrevet som feier må Nina Alstad lage alt av verktøy som brukes til daglig. Det klarte hun ble glans ifølge Njål Gran og sensorene Geir Singstad fra Verdal og Hallgeir Rønning fra Stjørdal, som prøver å gjemme seg i bakgrunnen.  Foto: Øyvind Bones

Nyheter

– Hun er første kvinne som tar svennebrevet i norddelen av fylket – og det gjorde hun med glans, sier Njål Gran, som er faglig leder for feierne ved Brannvesenet Midt IKS.

Det skjedde etter ei uke med fagprøve med flere praktiske arbeidsoppgaver, som blant annet innebærer å lage verktøyene som de bruker til daglig.

– Det er fullt mulig å få kjøpt utstyret vi bruker, men vi mener det er viktig å ta vare på de gamle handverkstradisjonene i feieryrke. Og verktøyene vi lager er bedre, sier Njål Gran.

Nina Alstad har opparbeidet seg god erfaring de siste årene, men merket litt ekstra nerver under fagprøven.

– De fleste arbeidsoppgavene har jeg gjort i tre år som lærling, men jeg ble litt satt ut av å ha to sensorer som fulgte med på alt jeg gjorde i løpet av uka, sier Nina Alstad.

Feiervesenet til Brannvesenet Midt IKS består av fem ansatte og to lærlinger. Nina er eneste kvinne.

– Det går veldig greit. Det er flere kvinner i brannvesenet her i Steinkjer og det er et godt arbeidsmiljø med mange trivelige kolleger, sier Nina Alstad, som nå krysser fingrene for fast jobb som feier.