Gladgris og Autospyl fra Mære vant priser i NM

Gladgris UB fra Mære landbruksskole skole stakk av med 3. pris i beste yrkesfaglige bedrift i NM for ungdomsbedrifter 2018. Autospyl UB tok 2. plass for beste innovative produkt.

GLADGRIS UB: Maren Paulsen (t.v.), Martine Lønseth, Trine Grullberg Skogli, Amalie Fossum og Ingrid Værdal.  Foto: Ungt entrepenørskap

AUTOSPYL UB: Henrik Brandåstrø (t.v.), Tor Erik Rosvold, Jeanette Frisendal og Julie Sem Holmli.  Foto: Ungt entrepenørskap

Nyheter

I dag har de 83 beste ungdomsbedriftene fra hele Norge konkurrert på NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm. Ti ungdomsbedrifter var med og representerte Trøndelag.

Daglig leder Amalie Fossum for Gladgris UB forteller at det var den prisen de håpet på, og en tredjeplass er et supert resultat!

Daglig leder for Autospyl UB, Jeanette Frisendal sier hun er glad for anerkjennelsen, for de har virkelig et nyskapende produkt.

– Vi gir oss ikke med dette, men håper å treffe markedet så snart vi har en ferdigutviklet prototyp, sier Jeanette Frisendal.

Gode forretningsideer

– Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Gjennom Ungdomsbedrift får elevene bryne seg på reelle utfordringer og bruke kreativiteten sin. Kompetansen de tilegner seg har aldri vært mer relevant, sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

Entreprenørskap i skolen blir mer og mer aktuelt.

Nesten 1.500 elever i videregående skoler i Trøndelag har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter.