Svømmekurs for unge flyktninger

Lions Steinkjer tar initiativ for å lære unge flyktninger å svømme.

KURS: Fra venstre Geir Mule, Bente Roel, Eva Ertsås, Elin Vinje, Liv Roel Kirknes og Arnt Ove Andreassen. 

Nyheter

– Etter noen badeulykker med våre nye unge landsmenn ønsker vi å få til svømmekurs for unge flyktninger. Det får vi til med et spleiselag med Dampsaga bad og Steinkjer kommune, sier Arnt Ove Andreassen i Lions Steinkjer.

Elin Vinje, enhetsleder for integrering i Steinkjer kommune, er glad for initiativet.

Vil være med

– Det er helt supert at vi får til et svømmekurs for unge. En del mindre enslige flyktninger er allerede påmeldt, så skal vi få med noen unge av flyktningfamilier. Det er absolutt et behov for som andre ungdommer kan de være vågal. De ønsker å være med, men vet ikke konsekvensene, sier Elin Vinje, og legger til at de har gjennomført noen svømmekurs for voksne flyktninger.

Geir Mule, daglig leder ved Dampsaga bad, legger ikke skul på at svømmeferdighetene til flyktninger er et tema.

– Det er en utfordring over hele landet og er et gjentakende tema, så vi ønsker selvfølgelig å bidra til et svømmekurs, sier Mule.

De tre samarbeidspartnerne dekker en tredjedel av kostnadene til kurset, som skal startes opp den første uke i skoleferien.

Humanitær organisasjon

De 16 medlemmene i Lions Steinkjer gjennomfører den tradisjonelle tulipanaksjonen lørdag. Det er den viktigste inntektskilden til den humanitære organisasjonen, som gjør det mulig å støtte både lokale og internasjonale aksjoner.

– Lions Steinkjer driver med humanitært arbeid og vi ønsker flere medlemmer velkommen. Slagordet til tulipanaksjonen «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne». Det sier mye om vårt arbeid. I tillegg til lokale prosjekt støtter vi to internasjonale prosjekt hvert år, sier Bente Roel i Lions Steinkjer.

Lions Clubs International er en verdensomspennende organisasjon med 45.000 klubber og 1,35 millioner medlemmer i over 200 land og geografiske områder verden over. I Norge har Lions rundt 10.500 medlemmer. Dette gjør klubben til den største humanitære serviceorganisasjonen i verden (kilde: Wikipedia).