Fyller hallen til randen

Nærmere 60 utstillere fyller i helga friidrettshallen på Guldbergaunet med alt du trenger til hus og hjem.

PÅ PLASS IGJEN: Boligmessa er i Steinkjer for sjuende året på rad, og Ronny Bjørnsen er prosjektleder for fjerde gang. - Her er i Steinkjer er alt på stell, og besøkstallet ligger stabilt mellom 5.000 og 6.000, forteller Bjørnsen. 

GJØR KLAR STANDEN: Emil Høgsnes og Tor Anders Aurstad fra Byggmester Binde var torsdag formiddag i full gang med å montere stand. 

MYE HUS: Hele 12 ulike husleverandører er på plass i Steinkjerhallen i helga. 

Nyheter

Det har etter hvert blitt et sikkert vårtegn i Steinkjer at det arrangeres boligmesse i Steinkjerhallen. I år er intet unntak.

– Jeg sa til Trønder-Avisa i går at det var sjette året, men ved nærmere ettertanke så er det faktisk sjuende året vi er her nå, sier prosjektleder Ronny Bjørnsen.

Rundt ham er riggingen i full gang, og 58 utstillere har tatt turen denne gangen.

– Jeg har ikke de nøyaktige tallene, men det er omtrent 50/50 med lokale og nasjonale utstillere, forteller Bjørnsen.

Spennende nyheter

Blant årets nyheter finner vi nye teknologiske løsninger, nye boligprosjekter og prelansering av en helt ny tjeneste.

– Steinkjer kommune og Energiportalen skal for første gang presentere en ny, nettbasert tjeneste som skal gjøre det enklere å være boligeier, kalt Boligkortet. Tanken bak tjenesten er å samle alle data om boligen fra offentlige registre på ett sted, som for eksempel byggeår, størrelse og antall etasjer. Etter hvert er planen at Boligkortet skal bli en samlingsplattform der boligeier kan kommunisere med kommunen og private bedrifter som leverer tjenester og råd rundt drift av boligen. Daglig leder i Energiportalen skal holde foredrag om tjenesten både fredag og lørdag, og man kan få mer informasjon på kommunens stand gjennom hele messehelgen, sier Bjørnsen.

Binde Eiendom skal presentere et nytt boligprosjekt der de satser på solceller, NTE viser fram spennende smarthjemløsninger og Elkjøp tar med seg kjøkkenekspertene sine.

Konkurranser

I tillegg til stands og aktiviteter rundt om i hele hallen, kan man både lørdag og søndag møte Otto Robsahm, kjent fra TV-programmet «Sinnasnekker’n». Han skal holde foredrag der han deler av sin kunnskap, i tillegg til å lede morsomme aktiviteter på scenen.

– Otto skal blant annet kåre messens Handygirl og Handyman, og det er alltid spennende å se hvem som løser utfordringene han kommer med på best mulig måte, sier prosjektlederen.

Handygirl-konkurransen går av stabelen lørdag klokka 15.00, mens mennene skal i aksjon til samme tid søndag.

Godt fornøyd med Steinkjer

Prosjektleder Bjørnsen forteller at de er godt fornøyd med Steinkjer som arrangørsted.

– Her er alt på stell, og det er få problemer med rigging og avvikling av arrangementet. Hallen er flott, parkeringen har blitt veldig fin, og besøkstallene ligger stabilt mellom 5.000 og 6.000. Nå er det riktignok meldt veldig fint vær i helga, noe som kan være en utfordring, men vi håper at folk likevel tar turen innom i løpet av helga, sier han.

Boligmessa i Steinkjer er den eneste mellom Trondheim og Bodø, så Bjørnsen har tro på at de når ut til et større omland.

– Vi har markedsført messa bredt, spesielt på nettet, så de fleste bør ha fått det med seg, sier Bjørnsen.