Ønsker våren velkommen

Steinkjer blandakor er større enn noen gang, og gleder seg til å presentere kabareten «Kor i livet» til publikum neste helg.

STORT KOR: Steinkjer blandakor har fått mange nye medlemmer det siste året, og er nå nærmere 60 sangere. Rundt 50 av dem deltar på kabareten «Kor i livet». 

Nyheter

Steinkjer blandakor har tidligere hatt en rekke kabareter, og nå tar de sats igjen. «Kor i livet» er navnet på kabareten som har premiere i rådhussalen fredag 20. april, og den består av rundt 20 sanger som omhandler livets ulike faser.

– De fleste sangene er norske, men vi har også noen engelske. Det skal være sanger som er kjente for de fleste, fra artister som Åge Aleksandersen, Ole Paus og Odd Nordstoga med flere. Alle sangene er nye for koret, så det har vært en stor jobb å øve inn alt, men veldig morsomt og utviklende for koret, forteller prosjektleder Elin Holder.

Har vokst sammen

Randi Vorum er inne i sitt fjerde år som dirigent for blandakoret, og Holder roser korets unge dirigent.

– Randi hadde ikke dirigert kor før hun startet med oss, men hun og koret har vokst sammen, og hun har også tatt videre dirigentkurs. Randi tilfører oss en sånn positiv og god energi, sier Holder.

Vorum forteller at de har jobbet med planleggingen av kabareten over et par år, mens selve innlæringen av sangene startet for et års tid siden.

– Vi var innom alle sangene før sommeren i fjor, for å få en smakebit på dem, og så har vi brukt høsten og vinteren til å øve dem inn skikkelig. Fire av sangene er arrangert spesielt for oss for anledningen, sier dirigenten.

Gjestesolister og band

Blandakoret har knyttet til seg flere samarbeidspartnere til storprosjektet. Heidi Melgård Sørlie og Daniel Aalberg er gjestesolister, og de får støtte av et særdeles habilt band, bestående av Bjørn Arne Toldnes, Caos Myrslo, Erik Asp, Helge Risnes Nyhus og Anders Damås.

– I tillegg har vi både solister og vokalgrupper fra koret, så det skal bli fin variasjon i forestillingen, frister Holder.

Ingri Angell-Petersen Grønnesby står for regien, og Gunnbjørg Bruem har vært repetitør under innøvingen.

Kor i vekst

Steinkjer blandakor teller våren 2018 nærmere 60 sangere, hvorav rundt 50 deltar på kabareten.

– Vi har fått flere nye sangere det siste året, og flere yngre. Dette prosjektet er et løft for koret, og har virkelig gitt oss en ny giv, forteller prosjektleder Holder.

Etter at kabareten er vel gjennomført, skal blandakoret feire seg selv med kortur til sommeren.

– Vi skal delta på landsfestivalen for kor i Stavanger, og det gleder vi oss veldig til, sier Randi Vorum.

Kabareten spilles fredag 20., lørdag 21. og søndag 22. april i rådhussalen, og publikum ønskes velkommen til vårpyntede bord, samt diverse forfriskninger og snaks fra baren.