Klart for Olsenbanden Jr.

Steinkjer Montessori satser stort på skoleforestillinger. I år presenterer 125 elever Olsenbanden Jr. på Cirkus. Premieren er på Dampsaga 19. mars.

alt snart klart: Skolen har lagt ned mye arbeid blant annet med kostymer og kulisser. Foreldre har også bidratt. Foran f.v. Nora Elise, Henrik, Trym, Bjørnar (2. rekke), Silas, Eirik, Omar, Aleksander (3. rekke), Thula, Marius, Eir, Celina, Frida og Marcus. 

olsenkoret: Steinkjer Montessori har et eget kor på denne forestillingen. Det var audition før roller og kor ble bestemt. 

Nyheter

Helt siden i fjor høst har de 125 elevene ved Steinkjer Montessori skole jobbet med årets store skoleforestilling. Der er det elever fra 1. til 10.-trinn.

– Vi putter det inn i time- og fagplanen fra starten av skoleåret, også er det en lærergruppe som har hovedansvaret, forteller to av lærerne.

Hektisk innspurt

Det er Marthe Beate Lind, som også er lærer ved skolen, som er instruktør. Hun hadde det særdeles travelt på øvingen Steinkjer-Avisa overvar denne uka. Hun sprang bokstavelig talt mellom scenen, musikerne i skolebandet og miksebordet helt bakerst i salen. Det kokte på Dampsaga kulturhus onsdag ettermiddag, som det skal gjøre like før en premiere.

Premieren på Olsenbanden Jr. på Cirkus er mandag 19. mars, også er det forestillinger tirsdag og onsdag.

Foreldrene har bidratt – både med kostymer og rekvisitter. Skolen har også lånt kostymer av Bagabu ungdomslag. Elevene fikk tidlig i høst velge hva de ville jobbe med i forbindelse med årets teaterprosjekt.

– Noen ville jobbe med kulisser, lys eller lyd. Andre med kostymer, rekvisitter eller sminke. Og noen er skuespillere, mens andre synger i kor. Vi har også et eget skoleband i år. Med litt hjelp av voksne har bandet blitt veldig bra. Vi ansatte jobber også med det vi føler vi er best til i dette prosjektet, sier lærerne vi snakket med, som er kjempeglade for at de får låne storstua i Steinkjer.

– Det er ekstra stas å være her på Dampsaga. Da er det virkelig teater på ordentlig.

Olsenbanden Jr. på Cirkus er en klassisk og artig historie om Egon, Benny og Kjell. Det starter med at Egon er på togtur med de andre barna på barnehjemmet. Mens barna får tørre brødskiver med sild, koser barnehjemsbestyreren Sigvald Pettersen og hans kone Mathilde seg med kylling og vin, kjøpt for penger som skulle komme barna til gode ...