Janne bruker jernmalm fra Malm i kopper

Janne Rennemo fra Malm lager helt unike kopper og tallerkener. Hun blander jernmalm fra gruva i hjembygda si i porselenet hun dreier. Nå vil restauranter og gallerier ha bare det.

jernmalm fra gruva i malm: Det er mange år siden Fosdalen Bergverk ble lagt ned, men jernmalm finnes det tydeligvis fortsatt litt av. – Det er fargeekte varer, så man blir svart på fingrene om man tar på det, sier Janne Rennemo, som bruker ekte jernmalm fra heimplassen sin i porselensproduksjon. Her på trappa på Trøndelag Teater, der teaterbistroen bruker serviset hun lager. – Etter at jeg begynte å blande jernmalm i porselenet, er det dét de vil ha. Både restaurantene, galleri ene og museene.  Foto: trine

Nyheter

Janne vokste opp i «Korea» i Malm, på den siden av elva arbeiderne i gruva i bodde.