Gospel med stor G

Det blir store stemmer, intenst pianospill og ekte amerikansk gospelstemning i Steinkjer kirke kommende tirsdag.

GOSPEL: Siv Janne Lindsetmo og Ingvild Westerhus fra Steinkjer gospelkor ser fram til å synge med de amerikanske gospelstjernene Angela Primm og Elsa Harris. 

STORE STEMMER: Angela Primm og Elsa Harris er store i gospelmiljøet i Chicago. 

Nyheter

Black gospel er temaet når de to kjente gospelsangerne Angela Primm og Elsa Harris fra Chicago, USA, gjester Steinkjer tirsdag i neste uke.

Harris har gjestet Steinkjer tidligere sammen med Jessie Dixon ved flere anledninger.

– Det er to fyrverkeri av noen damer, med en stemmeprakt utenom det vanlige. Det er i tillegg en opplevelse å se Elsa Harris traktere pianoet. Vi i Steinkjer Gospelkor er så heldige å få stå på samme scene med disse to damene denne kvelden, og publikum vil få oppleve en konsert på ekte amerikansk måte, nemlig svart gospel, forteller Siv Janne Lindsetmo i Steinkjer gospelkor.

Hun forteller at koret skal synge åtte sanger sammen med de to artistene, pluss to egne sanger. Resten av det musikalske innholdet i konserten blir det de to amerikanske damene som står for.

– Vi har øvd hver for oss, og skal møtes tirsdag ettermiddag for å sy det sammen, slik det er vanlig på slike samarbeidskonserter mellom profesjonelle artister og lokale kor, forteller Lindsetmo.

Hun mener denne konserten gir Steinkjer-publikummet en mulighet til å få en smakebit av den «ekte» gospelmusikken.

– Gospel har sitt utspring i den afroamerikanske kulturen, så black gospel er så nær det opprinnelige man kommer. Det er sjelden at vi får høre slik gospel her til lands, så dette bør folk få med seg, oppfordrer Lindsetmo og Ingvild Westerhus fra styret.