Fasadefond kan få fart på oppussingen

400.000 kroner er satt av til å gi fasadene i sentrum en ansiktsløftning. – Vi skal være klar med en søknad i mai, sier Stein Arild Lyng som eier flere bygårder i Kongens gate.

STØTTE TIL RIVING: Riving av baldakinene i Kongens gata er tiltak det kan søkes om i fasadefondet. – De er falleferdige og ikke en del av gjenreisningsarkitekturen, så det er mulig å søke fondet om riving av baldakinene. Det som derimot er en del av gjenreisningsbyen er fargerike markiser, sier kommuneantikvar Robert Øfsti. Denne uka ble statuttene for Steinkjer kommunes fasadefond presentert med 1. mai som søknadsfrist.  Foto: Øyvind Bones

Nyheter

– De fleste bygårdene i Kongens Gate har små og store sår, som i sum er litt depressivt. Det er ikke nødvendigvis store tiltak som kreves, og målet er at fondet kan bidra til å gi sentrum en ansiktsløftning, sier kommuneantikvar Robert Øfsti i Steinkjer kommune.