Avskjed med Geir Gravaas

Geir Gravaas flytter fra Steinkjer etter 37 år, og det markeres i Kirkeakademiet onsdag.

TAKKER FOR SEG: Geir Gravaas tar farvel med Steinkjer. 

Nyheter

Geir Henrik Gravaas kom til Steinkjer som prest i 1981 og har siden hatt sin base her. Han har hatt ulike stillinger, bl.a. i sjømannskirka og NRK, men først og fremst som prest i vårt område. En periode var han også prost. Den siste tiden har han fungert som sokneprest i Verran, så avskjedsgudstjenesten blir der 27. mai.

Geir var også en viktig person i oppstarten av Steinkjer kirkeakademi, så onsdag 21. mars vil han holde avskjedskåseriet «Minner fra fremtiden» der.

– Et forvirrende tema? Utvilsomt! Tidsbegrepet er mer komplisert enn som så. Det blir et tilbakeblikk på et langt presteliv i Nord-Innherad. Forhåpentligvis uten at det blir navlebeskuende, sier Gravaas.

Videre vil han forsøke å ta kirken, livet og mennesket på pulsen før og nå i et forsøk på å tolke fremtiden.

– «Å minnes sin fremtid» er mulig både gjennom visualisering, drømmer eller i evangeliet hvor tiden ikke er en linje fra venstre mot høyre. Akkurat så forenklet er ikke livet. Hvilket gudebilde kan man ha midt i tiden? På kirkeakademiet denne gang skal vi ta oss litt god tid og snakke om menneskers bilde av seg selv og våre gudsbilder. Energien vi opplever i livets sorte hull...kan vi kalle det Gud?