Opplagsrekord!

Sist fredag ble det kakefeiring til fredagskaffen i Steinkjer-Avisa.

REKORD: Steinkjer-Avisa endte på et opplag på 5041 eksemplarer i 2017. 

Nyheter

Opplagstallene for norske aviser for 2017 ble presentert i forrige uke, og da ble det offisielt at Steinkjer-Avisa for første gang har passert den magiske 5.000-grensa.

9 prosent økning

– Vi er strålende fornøyd med å passere 5.000 i opplag. Det har vært et mål for meg, slik det var for den forrige redaktøren, sier redaktør Tore Vikan.

Et opplagstall på 5.041 betyr en oppgang på 417 eksemplarer fra året før, eller rundt 9 prosent økning.

– Det har naturligvis sammenheng med sammenslåingen med Lokalavisa Verran Namdalseid, som ble gjennomført i august. Vi fikk med oss rundt 1.000 abonnenter derfra, men opplagstallene blir beregnet ut fra et snitt på hele året, slik at vi ikke fikk helårsvirkningen for alle disse abonnentene, forklarer Vikan.

God start på året

Steinkjer-Avisa har også god grunn til å feire starten på 2018, spesielt med tanke på annonseomsetningen.

– Vi har en samlet omsetningsøkning på annonser på 21 prosent for januar og februar 2018 sammenlignet med fjoråret. Når vi tar med fjorårstallene for Lokalavisa inn i regnskapet, er det en nedgang på bare 9 prosent, noe som må sies å være bra med tanke på at to aviser har blitt til én. Vi ligger også an til å komme godt over budsjett både i mars og april, forteller Vikan.

Lim og lupe

Lokalavisene står fortsatt meget sterkt blant folk i Norge. Godt lokalt innhold som utgis både på nett og papir gjør at mange aviser fortsatt vokser.

Generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser (LLA) sier at lokalavisene står meget sterkt i befolkningen:

– Lokalavisene tar samfunnsansvar og er lim og lupe i lokalsamfunnet. Avisene våre bygger lokal identitet og engasjement i nærmiljøet. Flere lokalaviser satser nå på en kombinasjon av nett og papir, og det gleder oss at leserne setter pris på å få innholdet vårt på forskjellige plattformer, sier han.