Folkefest for folkehelsen

Med gratisarrangementet Elvespretten 10. mai ønsker LO, Sparebanken og Bedriftsidretten å vise bredden av aktiviteter – og få til en folkefest for folkehelsen.

HOPP I DET: Andrea Hagstrøm, Gunnar Thorsen og Kristine Svendsen tar sats og inviterer til «Elvespretten» i Steinkjer sentrum 10. mai. Nå håper de at lokalt lag og organisasjoner bidrar til å skape en folkefest for folkehelsen i sentrum. 

Nyheter

– Vi ønsker å vise bredden og mangfoldet av aktiviteter, samtidig som vi skaper liv og røre i sentrum. Målet er å få til et artig og sprekt arrangement midt i sentrum, sier Kristine Svendsen i LO.

Navnet kom av seg selv

Ideen om et felles arrangement dukket opp da folkehelse var tema på en samarbeidskonferanse arrangert av LO og Sparebanken. Andrea Hagstrøm fra Bedriftsidretten i Nord-Trøndelag var én av innlederne, og sammen startet de planleggingen av et felles arrangement.

Navnet «Elvespretten» kom av seg selv da torsdag 10. mai ble valgt som dato for den første utgaven.

– «Elvespretten» skal foregå langs elva, og arrangeres på Kristi himmelfartsdag, også kalt «himmelspretten», som i år også sammenfaller med Verdens aktivitetsdag. Dermed ble navnet «Elvespretten», sier Andre Hagstrøm i Bedriftsidretten Nord-Trøndelag.

Hopplandslaget kommer

En del av programmet er allerede klart. LO er hovedsamarbeidspartner for hopp, og har sikret besøk av deler av hopplandslaget.

– Maren Lundby, Andreas Stjernen og Bjørn Erik Romøren stiller med en mobil hoppbakke som skal plasseres på torget. Hopplandslaget har reist rundt i de største byene med arrangementet «Hopp i det», og nå tar de turen til Steinkjer. Her kan alle få prøve seg i hoppbakken og møte hoppstjernene, sier Kristine Svendsen i LO Trøndelag, og legger til at Rasmus og verdens beste band er allerede booket til en konsert på torget.

Utfordrer lokale idrettslag

For å vise mangfoldet av fritidsaktiviteter i Steinkjer er arrangørene avhengig av at lokale lag og foreninger blir med.

– Vi har sendt ut en invitasjon til alle lag- og foreninger om å delta på Elvespretten. Der utfordrer vi alle til å delta og vise fram sin aktivitet. Steinkjer skiklubb er allerede med, og stiller med verdens beste havresuppe, sier Gunnar Thorsen i Sparebank 1 SMN.

Arrangørene frister med en premie på 10.000 kroner til beste post/stand. Aktivitetene skal spres langs ei «barnevognvennlig» trimløype fra torget, Rismelen, Håkkadalsbrua, Holmen og Bystranda.