Variert Slabberas-meny

De fire første artistene til sommerens utgave av Slabberaset er klare.

SKAfrika er klare for Slabberaset i juni. Promo-foto: Eir-Jørgen Bue 

Nyheter

Slabberaset 2018 går av stabelen på Nordsia 13.-16. juni, og nylig kom de første artistnavnene. Det blir både ska, kleszmer, reggae, blues og jazz.

Slabberset melder også at etter mye utprøving i forhold til lokalisering inne og ute, satser de teltrigg i Kongens gate. Varmeovner sørger for romtemperatur da det ofte blir kalde kvelder i midten av juni.

De fire første som er klare for Slabberaset er SKAfrika, Urban Tunnels Klezmer band, Squeezebox Henry og Ben Sommers String band.

Sjangeroverskridende

SKAfrika vil være kjent for mange. Det Stjørdal/Malvik-baserte bandet består av ni hoppeglade musikere som svært sjelden holder seg i ro på scenen. Sjangermessig er det snakk om en fin blanding av ska, pop og rock. Med en blåserekke som trøkker, et komp som groover, og i front en energisk vokalist, er det umulig å ikke bli engasjert!

Rytmisk luggeføre

Urban Tunélls Klezmer Band er en av få norske grupper som spiller klezmer. Overskudd, virtuositet, spilleglede og kreativitet er uttrykk som går igjen i flere konsert- og plateanmeldelser. Helt siden starten har de fokusert på å formidle øst-europeisk, jødisk folkemusikk (klezmer) på innovativt og utradisjonelt vis.

Med grunnleggende respekt for tradisjonen bringer de musikken inn i vår samtid gjennom improvisasjon, kreative arrangementer, impulser fra andre stilarter, og ikke minst gjennom virtuositet og formidlings-evne.

Heimevernslaget uten Rotmo

Flere av medlemmene i Squeezebox Henry har vært med i Heimevernslaget eller spilt med Rotmo på Vårres Jul. Det blir servert en solid dose original visekunst på trøndersk blandet med pop og rock fra 60- og 70-tallet. Bandet består av musikere som har vært med på å prege trøndersk musikkliv siden slutten av 60-tallet: Torgeir Henriksen, Helge Basmo, Bjarne Bårdstu og Knut Juel.

Musikalsk fyrverkeri

Det siste av de fire bandene som ble offentligggjort i denne omgang, er Ben Somers String band fra England/Frankrike.

Ben Somers er et multi-talent fra London. Utdannet innen jazz og oppvokst med bluegrass,  country og folkemusikk , er han vel så mye en aktiv singer/songwriter som en travel studio-musiker. I oppveksten hørte han mye på sin far, Steve Somers som spilte med prominente artister som Glen Campbell, Billie Jo Spears, Lonnie Donegal og mange fler.

Ben Somers begynte å spille saksofon i sekstenårs-alderen og begynte å studere jazz i London. I løpet av studietiden plukket han opp kontrabassen og oppdaget sin kjærlighet for musikken han var flasket opp med. Bluegrass ble en konstant og sterk influasjon i musikken hans. I løpet av tiden tilbragt i London har Ben vært og er fortsatt nøkkelperson i flere ulike konstellasjoner innen varierte sjangere som latino, african, jazz, folk, soul og pop. Ben har turnert og spilt med kjente navn som Seal, Taylor Swift, Dizzee Rascal, Mika, Dr John, Bruce Molsky, Dirk Powell og mange fler.

Til Norge og Slabberaset har han med Evan Davies (mandolin/sang), Marius Pibarot (fiolin) og Dorian Ricaux (gitar/sang). De to sistnevnte fra Frankrike.