3-dagers aktivitetsskole

13.–15. august skal kompiser av avdøde Tor Kristian Kjerkreit arrangere en tredagers aktivitetsskole for barn født mellom 2006–2011.

tor kristians kompiser: – Martin Bartnes (venstre), Tord Vekseth, Arnstein Finstad, Rune Susegg og Stian Ludvigsen gikk på skigymnas på Steinkjer i lag med Tor Kristian Kjerkreit, som døde for 20 år siden. Foran sitter Live Ivarsdatter, Lilja Finstad, Sivert og Olaf Ludvigsen. Etter Tor Kristian er det et minnefond med vel 700.000 kroner. Nå vil de bruke noe av pengene på aktivitetsskole for barn. 

talentfull ungdom: Ifølge Steinkjer-Avisa 23.08.1995 hadde Tor Kristian Kjerkreit en hektisk, men opplevelsesrik sommer. Han trente bl.a. i lag med superligaklubben i Vejle. Han døde i 1997. 

Nyheter

Tor Kristian Kjerkreit fra Sør-Beitstad døde i 1997. Minnene om ham lever videre, blant annet i form av et minnefond.

Tre dager før skolestart

– I 2018 har minnefondet planer om å arrangere TKs aktivitetsskole. Det vil være en markering som kommer i forbindelse med at Tor Kristian ville blitt 40 år i 2018. Det skal være et lavterskeltilbud for barn og unge før skolestart. Det vil koste ca. 500 kroner å delta, sier Rune Susegg, som var kompis med Tor Kristian. De gikk blant annet på skigymnas på Steinkjer i lag.

– Tanken med aktivitetsskolen er at de som er unge i dag, skal la seg inspirere og motivere til allsidig idrettsaktivitet. Slik Tor Kristian var. Han var en ener i hoppbakken da han liten. Han drev også med friidrett og orientering.

Talentfull og inkluderende

– I tillegg drev Tor Kristian med langrenn og fotball, noe som fikk fullt fokus gjennom tenårene. Idrettsglede og treningsiver kjennetegnet Tor Kristian. I tillegg til å være et allsidig talent, var han også inkluderende og skapte gode miljø uansett hvor han var, sier Susegg, som er forretningsfører TK Minnefond, som ble opprettet da kompisen hans døde i september 1997 etter en tids sykdom. På fondet står det nå rundt 700.000 kroner.

– Vi har satt et tak på 200 deltakere, så her blir det «først til mølla-prinsippet». Ressurspersoner som skal planlegge og gjennomføre aktivitetsskolen, vil være personer som har en tilknytning til Tor Kristian, samt frivillige fra idretten og innleide instruktører.

Budsjettet er på kr 300.000.

– Vi skal bruke inntil 100.000 kroner fra TK Minnefond. Kommunen og fylkeskommunen støtter oss med henholdsvis 40.000 og 79.000 kroner.

Siden TK Minnefond ble opprettet for 20 år siden, har unge i Sør-Beitstad IL, Steinkjer Skiklubb eller Steinkjer fotballklubb fått utdelt en pris hvert år. De siste årene har prisen vært på kr 30.000.

– Vi jobber med en vedtektsendring. Nå ønsker vi å bruke fondet til gode prosjekter eller på utøvere som trenger det, og åpner opp for at alle i Steinkjer kan søke fra og med 2019, sier Susegg. Påmelding skjer via hjemmesiden – innen 15. mai.