Søker duettpartner

Hvis du er kvinne og glad i å synge, får du nå muligheten til å bli med på duetten «Tir n’a noir» når Vamp gjester Steinkjer 6. mars.

TIL STEINKJER: Vamp søker en kvinnelig duettpartner når de kommer til Dampsaga tirsdag 6. mars. 

Nyheter

Høsten 1990 samlet Øyvind Staveland – som på den tiden var feier i Haugesund – fem lokale musikere på feierbadet for å prøve ut noen skisser til melodier. Men det «Vampske» uttrykket begynte først å ta form på vårparten 1991 da de også innledet samarbeidet med lyrikeren Kolbein Falkeid. Våren 1992 fikk Jan Paulsen fra plateselskapet MajorStudio høre Vamp på en konsert i Haugesund, og det førte omgående til platekontrakt.

Resten er en liten bit norsk musikkhistorie, og Vamp tilhører nå eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Gjennom 26 år har de spilt inn 10 studioalbum og gitt ut 14 totalt og høstet mye heder og ære. De har solgt over 1 million plater og blant annet mottatt 5 Spellemannpriser og Prøysenprisen.

Ny plate og turné

Den 20. oktober 2017 slapp Vamp sitt ellevte studioalbum som fikk tittelen «La la la» og de dro umiddelbart ut på en omfattende turne.

Tirsdag 6. mars kommer de til Steinkjer, og nå er de på jakt etter en dame herfra som kan være med og synge «Tir n’a noir». Den populære sangen er opprinnelig en duett mellom Vamp-vokalisten og Rita Eriksen, men ettersom hun ikke er med på turneen, søker de nå en lokal stand-in for Eriksen.

– Vi har gjort dette flere steder vi har spilt, og det har gitt mange flotte opplevelser, så nå håper vi sangglade damer i Steinkjer melder seg, sier Øyvind Staveland i Vamp.

Send inn opptak

De som er interessert i å synge duett med Vamp, oppfordres til å sende inn en video med opptak av sang innen 28. februar.

– Vi legger ut påmelding på Facebook og på Dampsagas nettsider i dag, og så vil kultursjef Leif Terje Nilsen og Hallgeir Modell fra Dampsaga kulturhus plukke ut tre kandidater som de sender til oss for utvelgelse, forteller Staveland.

Vamp anno 2018 består av: Øyvind Staveland: fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill. Jan Toft: vokal, gitar. Odin Staveland: trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill. Bjørn Berge: gitarer, banjo, vokal. Kjetil Dalland: bass, kor. Lars-Erik Støle: orgel, trekkspill, kor.