Flere aktører vil være en del av kultursatsingen i sentrum

Sambruk tilpasset fremtidens kulturbruk

Et smart og fleksibelt kulturhus tilpasset kulturinstitusjoner i endring. Det er målsettingen for kultur-satsingen i sentrum, som nærmer seg realisering.

KABAL: Samfunnshuset, Atleten og bygget som i dag huser T:lab og Næringstorget er den fysiske rammen for kultursatsingen i sentrum. Nå jobbes det med å få flere aktører inn i prosjektet, samtidig som sambruk og brukermedvirkning står på agendaen til kultursjef Leif Terje Nilsen og prosjektleder Stein Storsul. Norconsult, Praksis arkitekter, arkitektfirmaet Pir II i Trondheim og Jens-Henrik Andersen i Kulturteknikk AS utgjør arkitekt- og prosjekteringsgruppen. 

Nyheter

Tilbake i 2014 ble den første mulighetsstudien for en kultursatsing i sentrum presentert. Utgangspunktet var etablering av et Weidemann-galleri på omtrent 730 kvadratmeter, men man så raskt potensialet for «utviklingen av kulturinstitusjonene, for en revitalisering av Steinkjer sentrum og for kulturlivet i Steinkjer».