Spennende ubehag

I morgen, lørdag, inviterer Studio Blikket til utstillingsåpning med billedkunstneren Tore Magne Gundersen.

Ny utstilling: Annebeth Meldal viser fram noen av de største bildene i Tore Magne Gundersens utstilling. 

Portretter: Tore Magne Gundersen jobber også i små formater. 

Nyheter

De kreative sjelene på Studio Blikket i Bredablikkgården byr stadig på utstillinger, og i morgen kveld blir det vernissage med kunstneren Tore Magne Gundersen.

Han kommer med utstillingen «Komme ditt rike», som består av gouacher i sort/hvitt eller rødt/hvitt. Gouache er en maleteknikk der en bruker dekkende vannfarger/akryl.

Bildene er personlige og fortellende og kan anses for en slags selvportretter. Ved å løfte delvis ubehagelige og smått groteske bilder og tanker fram i bevisstheten og gi dem form, er tanken å ta kontroll over de indre demonene og ikke omvendt.

Installasjoner

Det mørke og lyse spiller sammen i bildene, og vi ser både mennesker og dyr i abstrakte og marerittlignende fremtoninger. Utstillingen består av noen større bilder, samt en rekke små.

– Bildene skal stilles ut inne i den gamle vaskehallen, samt på den store utstillingsveggen i selve studioet. I vaskehallen vil bildene henge fra taket, slik at de besøkende kan gå rundt dem. Gundersen er også opptatt av installasjoner, så det vil helt sikkert bli noen kreative plasseringer rundt om i utstillingslokalet, forteller Annebeth Meldal på Studio Blikket.

Innkjøpt av nasjonalmuseet

Tore Magne Gundersen har stillt ut i inn -og utland og har deltatt på blant annet Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Sørlandsutstillingen.

Han er også innkjøpt av Nasjonalmuseet og Norsk kulturråd.

Det blir også mulgighet til å kjøpe Gundersens bilder. Utstillingen står fram til 3. mars.