Nye Sprova sementvare er konkurs

Ingen ansatte mister jobben etter at daglig leder Trude Eldnes måtte gå til skifteretten med Nye Sprova sementvarefabrikk.

IKKE MULIG: Daglig leder Trude Eldnes i nye Sprova sementvarefabrikk hadde ingen annen mulighet enn å gå til skifteretten. FOTO: Svein Tore Kolstad 

Nyheter

– Det var ikke mulig å drive videre. Ordretilgangen var dårlig. Spesielt vinteren 2016–2017 var det veldig stille, og det gikk hardt ut over likviditeten. Det løsna utover våren, og sommeren var riktig bra. Så ble det stille igjen, sier Trude Eldnes.

Nye Sprova sementvarefabrikk startet opp i april 2014.

– Produktene våre var det ikke noe galt med. Jeg synes det var spennende det vi fikk til. Men det er nå en gang slik at det er vanskelig å grave om vinteren. Vi klarte ikke å ta igjen vintersvikten i løpet av sommeren. Derfor var de tingen vei tilbake, sier hun.

Hun er glad for at det ikke var noen ansatte ved konkursen. Den sist ansatte har allerede fått seg ny jobb.

– Jeg synes det er trasig at det gikk slik. Vi hadde mye spennende på gang, Nå vil det bli gjort et forsøk på å selge lokalene. For min egen del blir det å fortsette som heltidsbonde. Det gjorde jeg også mens jeg var på fabrikken, sier Trude Eldnes.