Barneskirenn i sentrum

Lørdag kan de minste skiløperne boltre seg på nylagte løyper på torget og i Rismelen.

SKILEIK I BYEN: I morgen inviterer Steinkjer skiklubb, Sentrumsforeningen og Steinkjer næringsforum til barneskirenn på torget og i Rismelen i anledning Steinkjer skifestival. Fra venstre Arild Schei (leder i Sentrumsforeningen), Rune Saursaunet (arrangementsansvarlig i Steinkjer skifestival), Kirsti Arntsen (leder i Steinkjer næringsforum), Georg Høin (Boli) og Benthe Asp (leder i Steinkjer skiklubb). 

Nyheter

Lørdag arrangeres Steinkjer skifestival på skistadion, med opp mot 300 deltakere. I tillegg er det Byafjellet rundt for de som liker å gå litt lenger.

Samtidig blir det mulighet for ivrige skiløpere fra 8 år og nedover til å prøve skiene midt i byen. Skiklubben har nemlig gått sammen med Sentrumsforeningen og Steinkjer næringsforum om å arrangere et realt barneskirenn på torget og i Rismelen.

Oppspill til junior-NM

Steinkjer skiklubb skal senere i vinter arrangere junior-NM, og leder Benthe Asp i skiklubben kaller sentrumsrennet et oppspill til dette arrangementet.

– Vi vet at mange av deltakerne og deres ledsagere bruker sentrum under NM, og vi synes dette er en fin måte å vise oss fram for innbyggerne og gi de minste et tilbud, sier hun.

Leder Arild Schei i Sentrumsforeningen lover at det blir god stemning på torget lørdag:

– Det blir bålpanne og musikk, og vi har oppfordret de som selger mat i sentrum til å ha utsalg på torget. Steinkjer kommune og Steinkjer skidrift sørger for at det blir kjørt ut snø og preparert løyper. På torget blir det en flat løype for de minste, mens de som er større kan prøve seg på en litt mer krevende løype i Rismelen.

Startnummer og premiering

Rune Saursaunet, som er arrangementsansvarlig for Steinkjer skifestival, understreker at det ikke er noen konkurranse.

– Dette skal være et lavterskeltilbud og skileik for de minste, og alle får startnummer 1. Det blir også premier til alle ungene som deltar, forteller Saursaunet.

– Det er også mulig å låne skiutstyr gratis på BUA for de som ikke har selv, påpeker Asp.

Økende skiinteresse

Den fine og stabile vinteren vi har hatt i år har sørget for et skikkelig oppsving for skiinteressen, som har lidd under dårlige vintre de senere årene.

– Det har vært en kraftig økning i bruken av skiløypene på Byafjellet, og deltakelsen på karusellrennene for barna har vært kjempegod. Det er gledelig å se at flere er interessert i skisport, sier Asp og Saursaunet.

Barneskirennet starter klokka 11 lørdag, og veien over torget, samt deler av Elvegata vil bli stengt mens arrangementet pågår.