Her bør du ikke snappe

Om du mister mobilen mens du er i skiheisen og du ikke finner den igjen, dekkes ikke det av forsikringen

Det kan bli dyrt å miste telefonen mens du sender snapper i skiheisen ... 

Nyheter

Godt vintervær har bidratt til at mange har valgt å ta turen til et alpinanlegg for å kjøre på ski i det siste. Mange ender opp med å miste mobilen i skiheisen eller i alpinbakken. Det er lov å være uheldig, men ikke alle mobiltabber i alpinanlegget dekkes av forsikringen.

– Om du mister mobilen mens du er i skiheisen og du ikke finner den igjen, dekkes ikke det av forsikringen. Hverken av reiseforsikringen eller innboforsikringen din. Mange bruker tiden i skiheisen til å sjekke eller legge ut meldinger, men kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier Roy Vetaas, reiseekspert hos Tryg Forsikring.

Tusenvis hvert år

Hvert eneste år erstattes tusenvis av mobiltelefoner som er blitt borte eller skadet. I 2016 mottok Tryg Forsikring nær 7000 innmeldte erstatningssaker for mobiltelefon, til en verdi av over 14 millioner kroner.

En reiseforsikring og innboforsikring dekker mye, men ikke at du mister eller glemmer ting. Skulle derimot andre ødelegge eller stjele tingene dine, stiller det seg annerledes.

– Dersom du blir frastjålet mobilen i skianlegget, eller andre er skyld i at den blir skadet, kan en god reiseforsikring hjelpe deg. I tillegg kan en innboforsikring med ekstradekning hjelpe deg om du mister eller skader mobilen etter en uventet hendelse i skibakken, sier Vetaas.