Fikk orgel-vanter i gave

Biskop Herborg Oline Finnset har satt seg det strabasiøse målet å bli godt kjent med alle menighetene og prostiene i Nidaros. I Beitstad fikk hun hjemmestrikkede vanter.

ORGEL-VANTER: Biskop Finnset fikk orgel-vanter av Beitstad menighetsråd og sokneprest Gunnar Einar Steingrimsson.  Foto: Arne Opdal

Nyheter

Prostibesøket i Nord-Innherad føyer seg inn i rekken av besøk den nye biskopen har gjort i hele bispedømmet.

Sist torsdag ble satt av til morgenmesse på Inderøy, møter med prestene, ordførere og alle kirkelige ansatte - for så å avslutte med kulturkveld i Beitstad kirke. Biskopen kjører altså med høyt tempo på sine besøk.

Intervjuet av prestene

Kulturkvelden var en felles avslutning for hele prostiet som avsluttet det hele, og her deltok Presten og Gåsebandet, Steinkjer Gospelkor og Beitstad songlag.

Ny-biskopen ble også intervjuet av sokneprestene Arndis Osk Hauksdottir og Gunnar Einar Steingrimsson.

Mange svært så forskjellige spørsmål ble gjort av de islandske prestene, og biskopen svarte villig vekk og svært utfyllende. Men når det gjelder fotball vek hun litt unna, og argumenterte med hun ikke hadde så mye ekspertise på det punktet. Men at hun er biskop for to eliteserie-klubber var hun klar over.

En gave som varmer

Sokneprest i Beitstad, Gunnar Einar Steingrimsson overrekker på tampen av kulturkvelden en gave som varmer. Orgel-vanter er en vri for å få inn penger til nytt orgel i Beitstad kirke. Det aller første paret ble det altså til Finnset. Det er beitstøingen Aud Eli Kristoffersen som har utviklet den nye vanten, som skal selges som nøster og mønster på Husfliden.

Og for de som drar kjensel på ny-biskopen i Nidaros, så er Beitstad kirken hvor Herborg Finnset hadde sin første vikarjobb som prestestudent i 1984.