Endelig i gang med HUNT 4

Etter suksess med kickoff både på kjøpesenter og pub lørdag, startet HUNT 4 i Steinkjer mandag morgen.

Drosjesjåfør Bjørn-Jarle Sandnes var blant de første til å møte opp til HUNT-sjekk i Rønninggården på Nordsia. 

Nyheter

– Da er vi endelig i gang her i Steinkjer i flotte lokaler i Rønninggården. Alt ligger til rette for at Steinkjer igjen kan bli den beste byen når det gjelder oppslutning om HUNT, sa mobiliseringskoordinator Vigdis Hjulstad Belbo før det ble snorklipping, kaffe og kake på de første besøkende på feltstasjonen på Nordsia.

Tilbake i 2007 deltok 58 prosent av steinkjerbyggen på HUNT 3. Det sikret topplassering i oppslutning blant byer i Nord-Trøndelag.

– Det er stor stas at dere endelig er på plass her i Steinkjer. Jeg tror og håper at vi har funnet lokaler som gjør det enkelt for innbyggerne å delta. Det er også ordnet med egne parkeringsbevis som skal gjøre det enkelt å parkere. Nå staser på vi at steinkjerbyggen møter opp, sier kontorsjef Kari Aarnes i Steinkjer kommune.

Hun fikk æren av å klippe snoren på den offisielle åpningen mandag kl. 10. Lørdag ble HUNT 4 sparket i gang med storstilt åpningsshow på Steinkjer Amfi, før det ble invitert til forskerpub på Vårt Hjem.

– Det møtte opp masse folk både på kjøpesenteret og på Vårt Hjem, så det ble en skikkelig kick-off, sier Vigdis Hjulstad Belbo. 

25 ansatte

Teamleder Gro Søreng forteller at 25 ansatte har funnet seg godt til rette i kontorlokalene i Rønninggården.

– Alt er på plass – nå må vi bare komme inn i rutinen i nye lokaler. Det er fine og store rom, så her skal det være greit å ta imot steinkjerbyggen. Det er veldig greit at kommunen har ordnet med egne parkeringsbevis, men det er viktig at de leveres tilbake, sier Gro Søreng.

Først ut

Blant de første som møtte til helsesjekk i Steinkjer var drosjesjåfør Bjørn-Jarle Sandnes. Han deltok også tilbake i 2007, og stilte godt forberedt.

– Jeg har allerede fylt ut spørreskjemaet på nett, så nå er jeg klar til sjekk. Det blir mange timer bak rattet som drosjesjåfør, så vi får se hvordan det slår ut på undersøkelsen. Jeg hadde mer muskler enn fett ved forrige sjekk, sier Bjørn-Jarle Sandnes i det han går inn på første post på HUNT-undersøkelsen.

Konkurranser

I forrige uke utfordret Vigdis Hjulstad Belbo de folkevalgte i Steinkjer kommune til å starte lokale konkurranser i forbindelse med HUNT 4. Resultatet blir en konkurranse mellom skolekretsene i Steinkjer. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) i den kretsen med størst deltakelse får 10.000 kroner i premie. I tillegg er alle i Steinkjer som deltar på HUNT 4 med i kampen om tre uttrekkspremier på 5.000 kroner.

HUNT 4 frister med en E-Golf i hovedpremier blant alle som deltar, i tillegg til at det trekkes ut en elsykkel til en deltaker fra hver kommune.