– Nå mister vi en av de få gledene vi hadde

Snefrid (90) og Sigrunn (86) føler seg veldig lite verdt i samfunnet. Mandagene har de hatt litt trim i lag med en aktivitør. Etterpå har de spilt bingo og spist lunsj i lag. Nå mister de det 1,5 times tilbudet de gledet seg sånn til. Årsaken er at Steinkjer kommune må spare.

trist: – En pleier fortalte at nå er det slutt med trim, bingo og felles lunsj på mandager. Det er snakk om kun 1,5 time. Vi trenger både trimmen og bingoen, og det sosiale med å spise i lag med de andre når vi er ferdig. Vi må ha noe å glede oss til! Ikke ut en tur i lag med én person én gang per uke, sier Snefrid Nordtug og Sigrunn Lillemark, som bor på sykehjemmet i Stod. Det er tre sykehjem i Steinkjer kommune. De to andre sykehjemmene mistet aktivitøren for en god stund siden. 

Nyheter

– I fjor leste jeg i avisa at Steinkjer kommune hadde gått med så mye overskudd. Hvor har det blitt av de pengene? Nå mister vi en av de få gledene vi hadde i livet, fordi det må spares penger, sier Snefrid Nordtug (90), som i lag med Sigrunn Lillemark (86) bor på sykehjemmet i Stod.