Høyst tiltrengt utbygging

Steinkjer hagesenter har økt omsetningen med 75 prosent siden 2009. Nå får de omsider mer plass.

BYGGER UT: Laila Iversen på Hageland Steinkjer Hagesenter ser fram til at det blir bedre plass. 

ELEMENTER: Råbygget til den nye salgshallen kommer fra det lokale firmaet Metallbygg. 

Høyt under taket: Det blir god takhøyde i det nye bygget, og det skal være store glassruter i front, så det minner om et drivhus. 

Nyheter

Steinkjer hagesenter startet i det små i Figga i 1965, da flere lokale gartnere gikk sammen. I 1982 sto dagens bygg på Kvamsenget klart for åpning, og senere har det blitt bygd på tre ganger – i 1987, 1999 og 2007.

Utvider salgsarealet

Nå er en stor butikkhall i ferd med å reise seg utenfor hagesenteret, og i løpet av vinteren skal de være tett og innflyttingsklar.

Daglig leder Laila Iversen ser fram til at de nå snart får mer plass å boltre seg på.

– Vareutvalget og omsetningen har økt mye de senere årene, og det har blitt for trangt. Nå får vi alt av hagemøbler og sekkevarer inn i den nye hallen, slik at det blir bedre plass til blomster i drivhuset – samtidig som vi får stilt ut møblene bedre enn vi har hatt mulighet til tidligere. Dette tror vi blir veldig bra, sier Iversen.

Kraftig økning

Man skulle kanskje tro at hagesenteret på Egge merket den økte konkurransen etter at Plantasjen kom for noen år siden, men faktisk har omsetningen gått bare én vei: oppover.

– Fra 2009 til i dag har vi økt omsetningen med 75 prosent. Det har sammenheng med at vi har blitt større på hagemøbler og sommerblomster, i tillegg til at vi tilbyr anleggsgartnertjenester og annen fagkompetanse. Konkurransen er tøff i Steinkjer, både fra Plantasjen, Byggmakker og dagligvarebutikkenes blomsteravdelinger, men det ser ut som det er plass for alle sammen, sier Iversen. Og sesongene har endret seg. Mens november før var den roligste tiden på året, er førjulstida nå blitt langt travlere for hagesenteret.

– Vi har flere julevarer nå – alt fra pynt til plastjuletrær og juleblomster. Det merkes, forteller Iversen, som har 14 personer på lønningslista, fordelt på 8 årsverk.

– Hvordan tror du utbyggingen vil påvirke omsetningen?

– Jeg håper jo på 10–15 prosent økning, men det viktigste er at lokalene blir mer romslige og effektive både for kunder og ansatte, slik at totalen blir bedre, sier Iversen.