Løste bilmysterium

80-åring fra Skarnes utenfor Kongsvinger fikk tilbake den savnede bilen sin takket vært Steinkjer bilpleie og bilsalg.

CADDY PÅ AVVEIE: Rizgar Jamil og Araz Faqui ved Steinkjer bilpleie og bilsalg er glade for å ha kunnet hjelpe Helge Undbekken i Skarnes med å få igjen bilen sin.  Foto: Tore Vikan

Nyheter

Det hører med til sjeldenhetene at det dukker opp tips til Steinkjer-Avisa fra Kongsvinger-traktene, men det skjedde denne uka, da 80 år gamle Helge Undbekken fra Skarnes tok kontakt med oss.

Bakgrunnen til henvendelsen var en smått utrolig bilhistorie som involverte Steinkjer.

Bilen forsvant

Helge Undbekken lånte i september bort bilen sin, en Volkswagen Caddy, til noen som skulle flytte til Namsos.

– Det hadde seg slik at jeg lånte bort bilen min til driverne av en gjestegård her på Skarnes. Gjestegården hadde gått konkurs, og de skulle flytte til Namsos. Jeg hadde ofte spist middag på gjestegården, og ønsket derfor å hjelpe dem med flyttingen, fortelle Undbekken.

Men etter at flyttelasset hadde kjørt, hørte han ikke mer fra de som lånte bilen, og ukene og månedene gikk – til Undbekkens fortvilelse.

Men mandag denne uka fikk han plutselig en uventet telefon fra Steinkjer bilpleie og bilsalg, som kunne fortelle at bilen sto hos dem.

– Jeg ble så glad og takknemlig for at de hadde sporet opp meg og tatt kontakt. Nå skal bilen min transporteres sørover, så da har jeg den snart tilbake, sier en overlykkelig Undbekken.

Ble aldri hentet

Men hvordan havnet så denne bilen i Steinkjer? For å få forklaringen på det, snakket vi med Araz Faqi, som er daglig leder ved Steinkjer bilpleie og bilsalg på Nordsia.

– Det kom en kar innom her i september og kjøpte en bil av oss. Han satte igjen bilen han kom i, og sa at faren hans skulle komme og hente den dagen etter. Ettersom han la igjen nøklene hos oss, så vi ingen grunn til å tvile på det. Men det kom aldri noen for å hente bilen, noe vi syntes var veldig merkelig. Da det hadde gått tre måneder, og det ble et nytt år, begynte jeg å undersøke litt rundt bilen. Da fant jeg etter hvert ut at bilen tilhørte Helge Undbekken på Skarnes, og tok kontakt med ham, forteller Faqi.

Han forteller at det var en svært takknemlig bileier han snakket med.

– Først lurte han veldig på hvem jeg var, og hvordan bilen hadde havnet hos oss, men da jeg forklarte saken, ble han bare glad. Jeg tilbød meg at vi kunne hjelpe ham med håndteringen av bilen videre - enten han ønsket å vrake den, selge den eller få den transportert tilbake til Skarnes. Han valgte det siste, og et transportselskap kommer og henter den om kort tid, forteller Faqi. Han er sjokkert over at noen får seg til å gjøre slikt mot en gammel mann:

– Han var snill og lånte bort bilen sin til dem, og så er dette takken? Jeg syns det er veldig merkelig, sier han.

Takknemlig

I Skarnes sitter nå en lykkelig 80-åring og venter på å få tilbake bilen sin. Han kan ikke få takket Steinkjer bilpleie og bilvask nok.

– Jeg er så takknemlig for at de sjekket opp saken og fikk tak i meg, de fortjener all slags takk og honnør. De har til og med ladet opp batteriet på bilen. Nå skal jeg få bilen på EU-kontroll når jeg får den tilbake, sier Helge Undbekken, som neppe kommer til å låne bort bilen sin igjen med det første.