Jakter ivrig jeger

En utadvendt og strukturert «villmann» skal få fart på arrangementsbyen Steinkjer.

NY STILLING: Nå søkes det etter en arrangementsjeger i Steinkjer. Steinkjer Næringsforum, med Kirsti B. Arntsen (t.v) i spissen, står for utlysningen sammen med Susanne Bratli i Steinkjer kommune. Bratli leder kommunens attraktivitets- og omdømmeprosjekt.  Foto: Øyvind Bones

Nyheter

Det er målsettingen til Steinkjer Næringsforum og Steinkjer kommune som står bak utlysningen av en arrangementsjeger i Steinkjer.

– Vi har store forventninger til denne nye stillingen og mener det er helt riktig tidspunkt for å ansatte en arrangementsjeger i Steinkjer, sier Kirsti B. Arntsen i Steinkjer næringsforum.

Skal hente arrangement

Den nye «jegeren» blir ansatt i Steinkjer næringsforum, og stillingen er en viktig del av Steinkjer kommunes attraktivitets- og omdømmeprosjekt. Der er arrangementsbyen ett av fem satsingsområder med et mål om å «hente» flere store arrangement til Steinkjer.

Å ansatte en arrangementsjeger er et av tiltakene for å nå det målet.

– Vi er på jakt etter en strukturert «villmann», som selvfølgelig kan være en kvinne, og som vil få stor frihet til å forme stillingen, samtidig som det stilles klare forventninger, sier Kirsti B. Arntsen.

Bemanningsfirmaet Adecco, som er medlem i Steinkjer Næringsforum, står for selve ansettelsesprosessen. Målet er å få «jegeren» på plass 1. mai.

– Så fort som mulig er målet, men vi vil ta den tiden vi trenger for å finne rett person til stillingen. Personlig egnethet vil bli vektlagt, sier Arntsen.

Stor heiagjeng

I utlysningsteksten legges det vekt på at den fremtidige arrangementsjeger vil få en engasjert heiagjeng i ryggen.

– Veldig mye ligger til rette for akkurat en slik stilling i Steinkjer, og vedkommende vil få en kunnskapsrik og engasjert heiagjeng. Arbeidet vil skje i tett samarbeid med både kommunen, næringsliv, kultur og idrett, og frivilligheten som står bak mange store og flotte arrangement her i Steinkjer.

Stillingen er i første omgang en prosjektstilling fram til 1. september 2020.

– Det blir kjempeviktig å dokumentere effekten av prosjektet for å sikre varig organisering av stillingen, sier Arntsen.