Inviterer til utveksling

Med 217.000 kroner i støtte fra EUs ungdomsprogram kan unge steinkjerbygg delta på internasjonal utveksling.

NYE OPPLEVELSER: Mange unge steinkjerbygg har fått venner for livet etter utveksling i regi av Ungdomstjenesten. – Nå er det klart for ny utveksling og vi inviterer til informasjonsmøte torsdag 18. januar, sier Arild Høyem i Ungdomstjenesten i Steinkjer kommune.  Foto: Øyvind Bones

Nyheter

– Vi kan friste med ei uforglemmelig uke for ungdommene som blir med, sier Arild Høyen i Ungdomstjenesten i Steinkjer kommune.

Utvekslingen i regi av Ungdomstjenesten var eneste prosjekt i Nord-Trøndelag som fikk støtte fra EUs ungdomsprogram Rasmus+. Pengestøtten på 217.000 kroner gjør det mulig å invitere 20 ungdommer fra Kroatia og Irland til Steinkjer i påskeferien.

Programmet for utvekslingen er i ferd med å spikres, og neste uke inviteres det til informasjonsmøte.

– Vi jobber med å sette sammen gruppen på 10 ungdommer fra Steinkjer. Noen har allerede meldt seg, men det er plass til flere. Neste torsdag inviterer vi til informasjonsmøte – og i løpet av kvelden satser vi på at plassene er fylt opp, sier Høyem, og legger til at ungdommene må ha fylt 15 år for å delta.

De tre landenes felles kultur og historie går som en rød tråd gjennom utvekslingen.

– Målet er at ungdommene skal lære om hverandre, oppleve mestring og bli utfordret på kreativitet.