Søker unge talenter

Sparebank1 SMN skal dele ut 600.000 kroner i stipend til unge lokale talent innen nærings- og samfunnsutvikling, idrett og kultur.

Banksjef Gunnar Thorsen skal dele ut penger til lokale talenter innen sport, kultur og samfunn.  Foto: Birger Ringseth

Nyheter

Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut elleve millioner kroner i talentstipend til unge i Trøndelag og Møre og Romsdal, og nå er det klart med en ny runde med tildelinger.

Banksjef Gunnar Thorsen oppfordrer unge fra Verran og Steinkjer til å søke. Det er også mulig å nominere noen man kjenner.

- Vi ønsker å være med å heie på dem som kan skape begeistring og vekst i vår region, og håper vi får mange søknader fra nettopp vårt lokalområde, sier Thorsen i en pressemelding.

Blant de tidligere vinnerne fra Steinkjer finner vi:

Kathrine Kragerøe Skjelvan - kategori næring             

Emily Rose Norum - kategori idrett                

Ida Jenshus - kategori kulturtalent


Også langrennskometen Johannes Høstflot Klæbo er blant tidligere vinnere av stipendet.

Ny kategori: Samfunn

Banken skal dele ut stipend i tre kategorier; samfunn, idrett og kultur. Vinnerne blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori mottar 50.000 kroner, mens øvrige vinnere får 20.000 kroner.

Banksjefen er spesielt spent på søknadene til den nye samfunnskategorien.

- Vi har tidligere delt ut stipend til unge gründere, og nå har vi utvidet kategorien. Vi ser for eksempel etter forskerspirer og unge samfunnsbyggere med et talent innen innovasjon, samfunns- og næringsutvikling. Jeg vet det finnes mange engasjerte, initiativrike ungdommer her i området, så jeg oppfordrer alle til å søke, eller nominere noen de kjenner, sier Gunnar Thorsen

Søknadsfristen til SpareBank 1 SMN Talentstipend er 15. januar.