Underholdende klabblag

Liker man komedier med høy trekkspillfaktor, er det verdt å ta turen til Åsheim i Sparbu for å se Sparbu Teaterlags versjon av «Bønder i solnedgang».

kaos og redsel: «Digerhalsen» (Stein Roar Madsen) stuper i gulvet med et brak, samtidig som storbonden Ola Botn (Lorents Ramberg) får avverget en katastrofe. «Slurpa» (Heidi Marie Taraldsen) – som er dama til den skuddglade, fulle avdanka offiseren, er livredd. «Sprætt’n» (Jonas Skjeflo) trøster så godt han kan. 

Nyheter

Hans Rotmo skrev «Bønder i solnedgang» for 18 år siden. Det er en folkekomedie om senskader av trygd. Mest skadet er den avdanka offiseren kalt «Digerhalsen», som spilles av Stein Roar Madsen. Han skyter rundt seg om det er noe eller noen han misliker, og er klæpphæslig, rett og slett. Og litt redd, der han bor på gården han arvet av tanta si: «Jeg er redd hunder og rever», sier den heslige mannen, som har gode grunner for å være redd dyr som graver i jorda. Bak fjøset finner noen en sko med en fot i, som bydamas hund viser seg å ha gravd opp.