Norgespremiere i Henning

6. juledag setter Bagabu UL opp musikalversjonen av «Madagaskar». Musikalen bygger på den kjente animasjonsfilmen fra Disney med samme navn.

hovedrollene i «Madagaskar»: F.v. Jonas Norum Myhr (Løva Alex), Mina Hofstad (Zebraen Marty), Gaute Røli (Pingvinen Skippy), Erlend Røli (Kong Julien av Lemurene), Tuva Svepstad (Gloria flodhest) og Sindre Rønning (sjiraffen Melman). Foto: Bagabu ungdomslag.  Foto: bagabu ul

fine dyr: Det er mange som har lagt ned mye jobb i å sy kostymer. Og legge sminke. Flodhesten (Tuva Svepstad) er en søt versjon av arten. Det er Sonja Dyrstad som har tegnet kostymene.  Foto: bagabu ul

Nyheter

– Vi i Bagabu Ungdomslag var de første som fikk rettighetene til å sette opp dette fra Disney. Det er derfor norgespremiere i Henning samfunnshus 6. juledag i år. Vi har faktisk også stått for oversettelsen til norsk og trøndersk selv. Det har vært en utfordring for oss, men vi har kommet i land med det også, sier Kåre Svepstad, som er prosjektleder.

Stor aktivitet

Bagabu UL er et ungdomslag med stor aktivitet, da først og fremst på teaterfronten.

– Dette året har vært nok et hektisk teaterår for oss i Bagabu UL. Vi startet året 2017 med forestillinger av barneteateret «Vaffelmysteriet», og hadde de siste forestillingene av Henningrevy’n 2016 i februar 2017. På høsten i år hadde vi farsen «Kona eller livet», og nå altså ungdomsstykket «Madagaskar». Nå gleder vi oss til 6. juledag, sier Kåre Svepstad, som er prosjektleder.

Først i Norge

«Madagaskar» er altså ikke satt opp tidligere i Norge. Teaterstykket handler, som i filmen «Madagaskar», om fire dyr som har levd livet i lykkelig fangenskap i en dyrepark. Løven Alex er kongen av «byens jungel» og hovedattraksjonen ved dyrehagen. Sammen med bestevennene; sebraen Marty, sjiraffen Melman og flodhesten Gloria – har han levd hele livet i fangenskap i dyreparken og er i grunnen ganske fornøyd med det. I dyrehagen får man nemlig både gourmetmåltider og fin utsikt over parken…..

– Så er det sånn at zebraen Marty er nysgjerrig på «livet på utsiden» og sniker seg ut en natt sammen med en gjeng nebbete pingviner for å utforske byen og livet utenfor, og det starter det store eventyret.

Det er ungdommer som spiller rollene i stykket som har premiere i Henning 6. juledag.

– Det er totalt 21 skuespillere som spiller alt fra dyr til politi og båtkaptein. Vi i Bagabu UL setter opp mange ulike typer stykker, og det er viktig for oss at ungdommene også innimellom får kjenne på at de har hovedrollene og er viktigst og blir satset på. Det er vi opptatt av. Dette er viktig for at ungdommene skal fortsette å ha interesse for teater i ungdomsårene også, sier Svepstad.

Det er en skikkelig stor oppsetning Bagabu UL har begitt seg ut på denne gangen.

Øvd i hele høst

– Ungdommene har øvd i hele høst – og nå gjenstår kun generalprøven 5. juledag, før den store premieren den 6. juledag.

Instruktør for stykket har vært Linn Natalie Martinussen, og koreograf er Hulda Kristine Løseth.

Dette er en forestilling der kostymene er spesielt viktige.

– Det er svært mange dyr med i stykket, og publikum får se noen fantastiske dyrekostymer på scenen. De flotte kostymene i stykket er sydd av flinke foreldre under ledelse av Sonja Dyrstad som har klippet og tegnet kostymer i hele høst. Jeg må også få reklamere litt ekstra for premierefesten 6. juledag, som er av en litt annen karakter enn de fleste andre premierefester i jula og ellers.

Fest for alle i Henning

– Oppi Henning er det en fest for alle aldre, og kanskje aller mest for barn og ungdom som først og fremst er i sentrum på den årlige premierefesten 6. juledag. Det er et alkoholfritt arrangement som har både tradisjonelle innslag som for eksempel gang rundt juletreet, julenisser osv. Ut på kvelden spiller «Friends» opp til dans, og da er både unge og gamle med i dansen utover kvelden. Det er forestillinger i januar.