Har investert 800.000 kroner

Haftor Rokseth på YX-stasjonen i Malm har fått på plass en splitter ny bilvaskemaskin til 800.000 kroner.

NY MASKIN: Denne uka kom den nye bilvaskemaskinen på plass i vaskehallen hos Haftor Rokseth i Malm  Foto: Svein Leknes

Nyheter

Den nye maskinen ble montert i uka før julaften. Innehaver av YX-stasjonen i Malm, Haftor Rokseth er godt fornøyd med investeringen til 800.000 kroner.

- Denne maskinen er veldig velkommen. Den gamle var utslitt og begynte å kreve stadig mer service og vedlikehold, sier Haftor Rokseth.

Ifølge Rokseth kan han nå tilby en av Nord-Trøndelags mest moderne maskiner.

- Folk i Verran er flinke til å komme hit for å ta bilvasken. I denne maskinen er det ikke noe trøbbel med å kjøre bilen inn, selv om det er minus ti grader utendørs, bare man husker å smøre gummulistene først. Den nye maskinen har blant annet et mye bedre tørkesystem enn den gamle, sier Rokseth.

4-5 kunder per dag

For at det skal bli økonomi i den nye investeringen, er Rokseth avhengig av det kommer fire-fem kunder hver dag.

- Fram til nå har det ikke vært noe problem. Den nye maskinen er selvfølgelig bedre enn den gamle, slik at bilene blir enda renere enn tidligere, siden både høytrykk og børster nå kommer til flere steder, og med et høyere trykk, sier Rokseth.

Han er spent på hvordan markedet blir når den nye vegen åpner høsten 2019.

- Da tror jeg det kan bli flere kunder. For å komme seg fram og tilbake til Steinkjer må man da ut med med en 100-lapp, og da regner jeg med at flere gjør ærender her, sier Rokseth.

Selv om han har fylt 68 år, har ingen planer om å gi seg som bensinstasjoneier.

- Dette gir meg veldig mye. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å bli her til jeg blir 75 år, og kanskje enda lenger om helsa holder, sier Haftor Rokseth.