Aktiviteter og trivsel

På Vålen samfunnshus har det vært drevet aktivitetssenter i 30 år, og alt gjøres på frivillig basis.

SJARMISER: Seline og Eddy fra Vålen barnehage serverer lussekatter til Kåre Giskås og Per Høy. 

FART PÅ PINNENE: Disse damene er effektive med strikketøyet, og bidrar hvert år med fine gevinster til utlodning på Ognamartnan. Fra høyre Mary Skavern, Evy Giskås, Annbjørg Kjesbu og Eldrid Reistad. 

KORTSPILL: Rundt dette bordet går det i whist og amerikaner. Lita Welde spiller gjerne sammen med Jarle Kjesbu, Johannes Finstad (med ryggen til), Per Høy (med ryggen til) og Kåre Giskås. 

LUCIA: Barna fra Vålen barnehage sjarmerte med Lucia-sangen. 

KJØKKENSJEF: Mildrid Monge sørger for lunsjserveringen. 

Nyheter

Det er onsdag formiddag, og som vanlig er litjsalen på Vålen samfunnshus fylt av prat og lyden av klaprende strikkepinner. Her samles hver onsdag mellom 20 og 30 seniorer fra Ogndal til en sosial sammenkomst med lunsj, kaffe, kortspill, Yatzy, strikking og trim for både kropp og topp.

– Vi har litt hjernetrim og quiz hver gang, i tillegg til at vi innimellom har eksterne foredragsholdere. Denne høsten har vi blant annet hatt besøk av Vigdis Hjulstad Belbo fra HUNT 4, og Ann-Margareth Rendum Klæth, som snakket om hverdagsrehabilitering, forteller Inger Alise Brandsegg, som er primus motor for aktvitetstilbudet.

Kommer med taxi

Aktivitetssenteret på Vålen ble startet som et samarbeid mellom saniteten, pensjonslaget og bygdekvinnelaget midt på 80-tallet, og har i dag et styre som består at ett medlem fra hver av foreningene.

– I starten holdt de til i kjelleren på samfunnshuset, der det var sløydsal og håndarbeidsrom for skolen. Etter hvert ble aktiviteten flyttet opp i litjsalen, forteller Brandsegg.

Og det er ikke bare fastboende ogndalinger som kommer til Vålen hver onsdag. Flere utflyttede bygdafolk kommer i maxitaxi fra byen for å få med seg den sosiale samlingen. En av dem er Lita Welde.

– Det er veldig bra at vi har dette tilbudet, og at vi som bor nede i byen kan ta bestillingsskyss opp hit. Selv bor jeg på Skjefte, men jeg syns det er artig og trivelig å komme hit, sier 89-åringen, som er glad i å spille kort.

Lucia-besøk

Denne onsdagen fikk seniorene på aktivitetssenteret besøk fra Vålen barnehage, som bød på Lucia-sang og lussekatter. De søte små sjarmerte stort, og sørget for mange smil rundt bordene.

Aktivitetssenteret har også stand under Ognamartnan hvert år, der de lodder ut gevinster laget av de ivrige håndarbeidsdamene.

– Vi prøver å være her hver onsdag. Dette er veldig sosialt, og et flott tilbud, sier Anbjørg Kjesbu og Evy Giskås.