Kinostund med Wesenlund

Ansatte ved Teigen bofellesskap inviterte beboerne til kinokveld med juleøl, brus, vin og pizzasnurrer.

KIOSK: Før kinovisningen åpnet Geir Andre Bardal og Leif A. Skjemstad kiosken med både øl, vin, bruk, pizzasnurrer og popkorn.  Foto: Øyvind Bones

Nyheter

Med eget utstyr og en innholdsrik kiosk kunne de 15 beboerne på Teigen bofellesskap gå på kino tirsdag kveld. Bak initiativet står en fersk helsefagarbeider som er glad i film.

– Jeg har tatt med projektor, lerret og høyttaleranlegg hjemmefra slik at vi kan invitere til kinokveld. Det ble litt grubling på valg av film, men det endte med "Norsk byggeklosser" fra 1972. Rolv Wesenlund er med, så jeg satser på at det faller i smak, sier helsefagarbeider Geir Andre Bardal før han åpner kiosken.

Omskolert kokk på kjøkkenet

På kjøkkenet står Leif A. Skjemstad, som har 20 års erfaring som kokk, men nå er sykepleierstudent.

– Jeg er ut i praksis og fikk oppgaven med å lage pizzasnurrer til i kveld, sier Skjemstad mens han tar ut rykende varme pizzasnurrer fra ovnen.

Det er første gang det inviteres til kino på Teigen bofellesskap, men på tomta har det vært snurret mange filmer tidligere. Det tidligere grendehuset Gimle, som ble revet i 1999, sto på tomta der det i dag er to bofellesskap og lokaler til hjemmetjenesten.

Kinosal i etterkrigsårene

Gimle ble tatt i bruk i 1912, ble blant annet brukt som kommunal kino i årene 1940–1946 ifølge Steinkjerleksikonet. Fra 1946 tok Inntrøndelag yrkesskole over bygget.

Det er ikke bare kino som står på programmet i førjulstiden. Noen av de ansatte har laget en egen pakkekalender til beboerne, og det har vært mange på besøk med ulike førjulsaktiviteter. Flere fredager har ungdomsskoleelever møtt opp og invitert til pepperkakebaking og andre aktiviteter, mens venneforeningen har bidratt til flere sosiale treff.