Se hvem som er tilbake!

Holmen-nissen har slått seg ned utenfor pumpehuset ved Bystranda.

GOD UTSIKT: Nissen ser ut til å ta juleforberedelsene med knusende ro, og nyter utsikten over elva og fjorden fra sitt utkikkspunkt ved pumpehuset. 

RIMETE: Det er tøft å være nisse når det blir mange kuldegrader. I bakgrunnen ser vi en bil fra kommunens parkvesen - men de har helt sikkert ikke noe med nissen å gjøre. Eller? ... 

KALDT: Nissen er litt stiv i maska etter det siste døgnets lave temperatur. 

Nyheter

For tredje år på rad har den mystiske nissen dukket opp i sentrum av Steinkjer, og det er aldri godt å vite hvor han befinner seg.

Han har tidligere blant annet slappet av på ei solseng på Bystranda og i en fluktstol utenfor Steinkjer-Avisas lokaler.

Nå har han slått seg ned ved pumpehuset mellom Bystranda og Brygga, på folkemunne kalt "Pumpa bar".

Uvisst opphav

De lærde strides om opphavet til nissen. Noen mener det er snakk om en fjøsnisse fra en av grendene rundt Bygdenes By, mens andre mener det er en ekte nordpol-nisse. Selveste Julenissen er det nok dog ikke, ettersom han virker å være svært avslappet i førjulsstria.

Enkelte ville ha det til at det var tidligere bygartner Finn Rossing som flyttet rundt på nissen, men ettersom han nå er pensjonist, står vi igjen med to alternativer:

1. Den nye bygartneren har overtatt nisseflyttingen etter Rossing.

2. Det er noen andre som flytter nissen.

Steinkjer-Avisa møtte tilfeldigvis bygartner Kristel Vaag Moe ved Bystranda. Hun smilte bare lurt og ba undertegnede koste av rimet av nissen før bildetakingen.

Så gjenstår det bare å se hvor nissen dukker opp neste gang ...