40.000 kr. til Varmestua

DNB ga all inntekten fra konserten med Nidarosdomens guttekor til Varmestua i Steinkjer. En anonym gårdbruker ga pengene for juletreet på torget til dem – og trolig blir det en konsert for alle i kirka, der pengene som vanlig går til Varmestua.

gavmilde bedrifter og snille folk: Johnny Hanssen og Liv Irene Hustad ga bort en sjekk på kr 40.000 til Varmestua i Steinkjer på vegne av DNB denne uka. Juletreet på torget bruker kommunen å betale kr 1.000 for. Årets skogeier ville at pengene skulle gå til Varmestua. Lederen på Varmestua, som ikke hadde anledning til å ta imot gavesjekken personlig tirsdag ettermiddag, forteller at de stadig får litt penger og mat. – Vi er veldig takknemlig for alle gaver vi får. Tusen takk til DNB, sier Liv Gjetvik. 

kongens gate på Nordsia: Varmestua ligger i 1. etasje i denne røde bygården på Nordsia. Tre dager i uka er i gjennomsnitt 15 personer innom. Der får de både kaffe, brødskive og middag. 

Nyheter

– 40.000 kroner! Guri mæ. Det er kjempeflott av DNB, sier lederen for Varmestua, Liv Gjetvik, når hun får høre om den store pengegaven fra DNB.

Sist fredag hadde banken julekonsert med Nidarosdomens guttekor i Steinkjer kirke – for sine kunder. – Billettinntektene fra arrangementet blir gitt som gave til Varmestua i Steinkjer. Tradisjon tro var det full kirke, og da blir gaven fra oss kr 40.000, sier banksjef Johnny Hanssen. I 20 år har de arrangert julekonsert for sine kunder, og hvert år går pengene til et veldedig formål. I år ble det Varmestua. Hvert år bruker parkvesenet i Steinkjer å betale kr 1.000 for det store juletreet på byens torg. Årets leverandør av juletre ville ikke ha betaling.

– Skogeieren vil ikke ha noe styr om dette, men vi i parkvesenet vil gjerne at folk skal vite at han ville at Varmestua skulle få pengene som vi bruker å betale for den store grana, som i år er spesielt fin, sier bygartner Kristel Vaag Moe.

I Steinkjer-Avisa sist fredag sto det også at Leif Terje Nilsen ønsker å videreføre tradisjonen med konsert for Varmestua.

Ved Varmestua i Steinkjer får personer som er knyttet til rus servert kaffe, brødskive og middag av tre, delvis fem frivillige damer som stiller opp og gjør en fantastisk innsats. Varmestua er et lavterskel aktivitetstilbud hvor sosialt samvær, trivselstiltak og brukermedvirkning står sentralt.