Levende engasjert i Beitstad

Lisbeth Saursaunet og Mari Sandstad føyer seg inn i rekken av beitstøinger som har mottatt Steinkjer kommunes frivillighetspris. De fem første årene prisen er delt ut har den havnet tre ganger i Beitstad.

PRISUTDELING: Ordfører Bjørn Arild Gram holdt tale og delte ut blomster, diplomer og gavesjekker til Lisbeth Saursaunet og Mari Sandstad. Presten og Gåsebandet spilte for Saursaunet og Sandstad og de frammøtte.  Foto: Arne Opdal

KULTURSJEFEN: Mari Sandstad blir gratulert av kultursjef Leif Terje Nilsen.  Foto: Arne Opdal

Publikum: Mange beitstøinger og andre hadde møtt fram for å hylle prisvinnerne.  Foto: Arne Opdal

Nyheter

Frivillighetsprisen i Steinkjer er en æresbevisning som markerer den prisbeløntes særskilte og fremragende innsats for frivilligheten i kommunen. Her er hovedutvalgets for oppvekst og kultur sin begrunnelse for årets tildeling:

«Mari og Lisbeth er et tospann som sammen utstråler et engasjement, pågangsmot og smittsomt godt humør som er med og drar hele bygda framover. Gjennom mange år har de lagt ned utallige timer med jobb for bygda. Deres innsats for frivilligheten i Beitstad generelt, men spesielt for folkekirken, Jadarheim grendehus og husflidslaget har vært uvurderlig. De har også en egen evne til å dra med seg resten av bygda på dugnad og et felles løft for å gjennomføre sine prosjekt. Mari og Lisbeth stiller alltid opp og er gode ambassadører for frivillighet, engasjement og dugnadsånd».

Prisen består av et diplom og en pengepremie.

Gåsesang og -musikk

En overraskelse for Lisbeth og Mari, var at Presten og Gåsebandet kom for å underholde, og startet med et potpurri med kristne sanger og salmer, hvorpå ordfører Bjørn Arild Gram ønsket velkommen til vekkelsesmøte.

Saursaunet og Sandstad har som nevnt i pristeksten gjort mye for kirken. Det er avholdt mange konserter de siste årene for å få inn penger til nytt pipeorgel i Beitstad kirke. Gåsebandet har vært sentral i så måte.

Gram kunne fortelle at han mange ganger har fått oppleve den muntre duoen – i bresjen for utallige dugnadsideer og dugnadstimer. Han er imponert over innsatsen til damene på Jådåren, og minnet om at det er en egen internasjonal dag for frivilligheten (sist mandag).

– Viktig å sette seg mål

Mari Sandstad holdt takketalen for duoen, og svært beveget kunne hun fortelle at de ikke viste noe før kommunen offentliggjorde hvem som fikk frivillighetsprisen for 2017.

– Det viktigste med dugnad og frivillig arbeid er å sette seg mål, fortalte Sandstad.

Kultursjef Leif Terje Nilsen deltok også på arrangementet. Han sa i sine åpningsord at frivilligheten ligger i bunnen for å få til noe her i landet.Tidligere har beitstøingene Jarle Kjeldseth og Hans Foosnæs fått prisen. Etter overrekkelsen av blomster, diplomer og gavesjekker, avsluttet Presten og Gåsebandet med en egenkomponert sang for duoen fra Jådåren.

Klemmer og lovord

Så ble det kaffe, kaker og god tid til gratulasjoner og en god prat. Veldig mange beitstøinger hadde møtt fram på biblioteket for å få med seg prisutdelinga.

Samtidig med overrekkelsen av Frivillighetsprisen kunne publikum oppleve frivillighet i praksis ved Steinkjer bibliotek. Frivillige stiller blant annet opp for å hjelpe nye steinkjerbygg med å trene på å snakke norsk. Frivillige stiller også opp med leksehjelp for mellomtrinnet (5. – 7. klasse) Biblioteket driver disse tilbuda sammen med Røde Kors.