Ikke behov for hundebarnehage

Etter tre års drift har Kathrine Hagnes avviklet hundebarnehagen, men hun driver fortsatt Steinkjer Hundesenter – med kurs på kveld og i helger.

dyrekjær: I 2014 etablerte Kathrine Hagnes en hundebarnehage ved Steinkjer Hundesenter. I høst avviklet hun den avdelingen. – Jeg arrangerer fortsatt mange ulike kurs på kveldstid og i helger. Jeg er også på utkikk etter instruktører som kan hjelpe meg, så ta kontakt, sier Kathrine Hagnes.  Foto: Trine Binde Bratberg

Nyheter

– Jeg valgte å stenge avdelingen vi kalte hundebarnehagen i oktober. Årsaken var at det ble for lite forutsigbarhet i inntekten, da litt for mange brukere ønsket å ha en åpen kontrakt (drop-in dager) i stedet for faste dager, sier Kathrine Hagnes, som da mistet en kollega.

– Ja, hun som jobbet sammen med meg der ble dessverre arbeidsledig, sier den hundeglade damen, som antar hun har hatt 100 hunder i barnehagen.

Men Steinkjer Hundesenter lever i beste velgående.

– I dag består Steinkjer Hundesenter av to instruktører med litt forskjellig kompetanse. Vi tilbyr kurs med både egne og eksterne instruktører, temakvelder, minikurs, miljøtrening i form av turer i forskjellige miljø, og pelsstell, sier Hagnes, som er én av to i Nord-Trøndelag som er utdannet instruktør innen Rally-Lydighet. Begge er ved Steinkjer Hundesenter.

– Jeg er på utkikk etter flere instruktører. Opplæring – og kostnader med det vil bli dekt, sier Hagnes, som har både innendørs treningshall og utendørs grusbane, som det også er mulig å leie for andre.