Berger mottaket i Steinkjer?

Det første av de prestisjefylte integreringsmottakene i Norge er lagt ned. Nå er de ansatte ved mottaket i Steinkjer bekymret for mottaket her, det samme er kommunen.

ting endrer seg fort: «Basen» kalles lokalet der flyktninger som bor på hybel kan møtes på ettermiddagen. Det var rød løper og stor optimisme da det nyoppussede lokalet ved stasjonen ble tatt i bruk. Det var i februar, så ting endrer seg fort. Lederen i Flyktningtjenesten, Elin Vinje, sier hun håper mottaket i Steinkjer berger, men vet at det første integreringsmottaket i Norge allerede er lagt ned. Det skjedde 8. november. Det var integreringsmottaket i Oslo. Der var det 500 plasser. Her er det 150. 

Nyheter

Elin Vinje, som er leder for flyktningtjenesten i Steinkjer kommune, har vært på ledersamling i Oslo denne uka.