Odd Nordstoga til Steinkjerfestivalen

Dit kommer også Moddi og stjerneskuddet Cezinando.

"Luringen" Odd Nordstoga er klar med nytt album i februar, og i juni spiller han på Steinkjerfestivalen. 

Moddi spiller i Steinkjer kirke sammen med Trondheimsolistene. Her fra konserten under festivalen i 2014.  

Nyheter

Det kommer stadig nye drypp fra programmet til neste års utgave av Steinkjerfestivalen, som går av stabelen 22.-23. juni.

I gårsdagens slipp ble Odd Nordstoga, Moddi m/Trondheimsolistene og Cezinando presentert.

Nytt album

Odd Nordstoga fikk sitt store kommersielle gjennombrudd i 2004 med albumet ‘Luring’, som solgte nærmere 200.000 eksempler. Han har vunnet Spellemannprisen 2 ganger, blant annet den høythengende ‘Årets Spellemann’.

I februar kommer hans nye album ‘KLØYVD’, som til og med er et dobbeltalbum.

- 2018 blir et svært aktivt Nordstoga-år, og det er derfor spesielt hyggelig å endelig få Nordstoga til Steinkjerfestivalen, sammen med sitt eminente band med mange av Norges dyktigste musikere, sier festivalsjef Svein Bjørge i en pressemelding.

Forbudte sanger

Moddi vender tilbake til Steinkjerfestivalen, fire år etter at han trollbandt publikum i kirka i 2014.

Denne gangen kommer han sammen med Trondheimsolistene, og låtene fra plata "Unsongs". Det kontroversielle prosjektet presenterte 12 forbudte sanger fra like mange land og høstet oppmerksomhet hos blant annet The Guardian, BBC, Financial Times og en rekke andre store medier, og bragte Moddi til land som Tyrkia, Argentina, Spania og USA.

- Steinkjerfestivalen er utrolig stolte av å kunne hente denne kritikerroste produksjonen med hjelp fra Trondheimsolistene, til en unik konsert i Steinkjer kirke, skriver Bjørge i pressemeldingen.

Kritikeryndling

Kristoffer Cezinando er kanskje et ubeskrevet blad for mange, men han har allerede markert seg sterkt i sin relativt korte karriere.

I november 2016 vant han prisen for `Årets nykommer` på P3 Gull, og under Spellemannsprisen kort tid etter vant han i kategorien Årets tekstforfatter, og var nominert i kategoriene Årets urban og Årets album.

"Det er der oppe han er nå, Kristoffer Cezinando, i toppen av norsk musikk." konkluderte Aftenposten og gav 5/5 for hans nylig utgitte album. En samlet musikkpresse og en stadig voksende fanskare har siden da applaudert hans helt unike musikalske univers.

- Det er en ny norsk stjerne som kommer til Steinkjerfestivalen, lørdag 23. juni neste år, skriver Svein Bjørge i pressemeldingen.


Fra før er Silya, Kvelertak, Terje Tysland, Anders Jektvik, Amanda Delara og Ketil Bjørnstad klare for Steinkjerfestivalen.