Livsglede på Egge

Egge Helsetun skal bli et livsgledehjem, i likhet med sykehjemmene i Stod og Steinkjer. Lørdag inviterte de beboerne til en trivelig førjulskveld med mat, drikke og underholdning.

LIVSGLEDE: Åse og Åsmund Laangås koste seg på førjulsfesten på somatisk avdeling ved Egge Helsetun forrige lørdag. På Egge har de blant annet fokus på gode måltider. De ansatte sørget for hjemmelaget pizza og godt drikke, også hadde pårørende med hjemmebakte kaker til kaffen. 

20 beboere: Lørdag var det somatisk avdeling på Egge som inviterte til selskap. Avd. Gluggen skal også ha førjulsfest. Det forteller seksjonsleder Anne Grete Høy. Alle foto: Ida Ørstrand. 

Nyheter

– Vi har veldig fokus på måltidene. Et trivelig måltid er en del av livsgledekriteriene vi jobber med. Av og til er det også fint å komme seg bort fra det faste bordet – og spise festmat i lag med andre beboere, sier seksjonsleder Anne Grete Høy ved Egge helsetun. Det var ved somatisk avdeling det var førjulsfest lørdag. Snart blir det fest ved avdeling Gluggen også.

For å skape livsglede, jobber sykehjemmene etter ni livsgledekriterier, som Helsedirektoratet har laget. Det første kriteriet er at alle ansatte på sykehjemmet skal vite om hva sertifiseringsordningen er.

– Også skal vi legge til rette for samarbeid med skoler, barnehager og andre organisasjoner. Vi skal legge til rette for at beboerne får komme ut i frisk luft én gang per uke, at de får kontakt med dyr, får opprettholdt sine hobbyer og fritidssysler, sørge for at de får høre sang og musikk, har god kommunikasjon med de pårørende – og trekke årstidene inn som en naturlig del av sykehjemmets hverdag, sier Høy.

På Egge har flere musikklag vært innom i løpet av det siste året, og de De gule englene ved Steinkjer v.g. skole har vært der. Hunder har de også hatt på besøk, for å nevne noe.

Steinkjer sykehjem sertifiseres i disse dager, mens Egge og Stod sykehjem skal sertifiseres i februar 2018. Frivillige som ønsker å bidra, må gjerne ta kontakt med sykehjemmene