Grosvold og Bjørnstad til Steinkjerfestivalen

Steinkjerfestivalen har gjort et skikkelig scoop, for de har nemlig kapret Ketil Bjørnstad. Han skal opptre både som artist og forfatter – i lag med selveste Anne Grosvold.

populære: Ketil Bjørnstad er kjent både som forfatter og artist, og Steinkjerfestivalen har gjort et scoop når de har kapret Bjørnstad til festivalen. Anne Grosvold er en av NRKs mest kjente journalister og programledere. Hun skal snakke med han. Foto: Trine Hisdal.  Foto: Trine hisdal aschehoug

forrige gang: I 2016 var det Frode Sander Øien fra Steinkjer som var trekkplasteret under litteraturdelen av Steinkjerfestivalen. Han bidro også både som forfatter og musiker.  Foto: Harald Sæterøy

Nyheter

Ketil Bjørnstad har en enorm katalog å vise til, både bibliografien og diskografien hans er enorm. Han er kritikerrost i store deler verden og har vunnet priser både i Norge og internasjonalt.

Steinkjerfestivalen har blitt enig med Bjørnstad om at han skal presentere seg både som forfatter, og som artist.

Bokbad med Bjørnstad

Det er Kari Ann Aune som er ansvarlig for litteraturarrangement under Steinkjerfestivalen 2018.

– Det blir et bokbad, der Bjørnstad går i dybden på sitt forfatterskap, og selvsagt vier ekstra plass til sin trilogi om 60-, 70- og nå nylig 80-tallet. Disse bøkene har vært en formidabel salgssuksess for Bjørnstad, sier Aune, som er veldig godt fornøyd med at de har fått Anne Grosvold som intervjuer i bokbadet.

Anne Grosvold er som kjent en av NRKs mest kjente journalister og programledere.

– Det i seg selv blir en begivenhet. Med henne som intervjuer vet vi at vi er sikret et meget interessant og underholdende bokbad torsdagen under Steinkjerfestivalen.

Gjør åpningskonserten

Ketil Bjørnstad gjør en konsert i Steinkjer kirke også.

– Det blir årets åpningskonsert til festivalen. Bjørnstads konserter er også meget kritikerroste, og han er til stadighet på turneer i hele Europa. Forfatteren i Bjørnstad kommer også fram i musikken, der det alltid blir levert sterke tekster som ofte er egne historier. I konsertene forteller ofte Bjørnstad om innholdet i låtene han spiller, for på den måten å dra lytteren inn i fortellingen i musikkstykket, sier festivalsjef Svein Bjørge.

Kari Ann Aune sier at de som måtte ønske å fordype seg i Bjørnstad som forfatter, kan bli med i en lesergruppe.

Bli med i lesergruppe?

– I samarbeid med Steinkjer Bibliotek har vi opprettet en lesergruppe som gjennom hele vinteren og våren skal lese og diskutere utvalgte bøker av Bjørnstad, inklusiv hans svært aktuelle trilogi om 60-, 70- og 80-tallet. Med andre ord en ypperlig mulighet til å bli bedre kjent med en av våre mest kjente forfattere, som kulminerer med et bokbad med Anne Grosvold, samt en konsert i Steinkjer kirke.

Bjørnstad vil også signere bøker under sitt besøk på Steinkjerfestivalen.

Steinkjerfestivalen 2018 er 22.–24. juni.