«Cut the nuts» på Black Friday

Dyrebeskyttelsen anslår at det er 40.000 katter hvert år som ikke har et godt hjem, derfor har de nå invitert dyreklinikkene til en dugnad 24. november for å få kastrert flest mulig katter.

kastrering hjelper: Steinkjer veterinærsenter og Steinkjer Dyreklinikk er med på kastreringsdugnaden. Illustrasjonsbilde.  Foto: dyrebeskyttelsen i n-t

kraftig øyeinfeksjon: Eierløse katter kan ha alt fra lus, øremidd, mark, øyeinfeksjon, som denne, og mere til. De er ofte dehydrerte.  Foto: dyrebeskyttelsen i n-t

funnet i søpla: Dyrebeskyttelsen anslår at det er 40.000 eierløse katter hvert år. Noen kaster katter i søpla! Som denne.  Foto: dyrebeskyttelsen

Nyheter

– Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag (DNNT) har invitert alle dyreklinikker i Nord-Trøndelag til en felles kastreringskampanje. 24. november er det Black Friday, så da tenkte vi det passet med en kastreringskampanje. «Cut the nuts», kaller vi kampanjen, sier Tone I. Lundsaunet på vegne av styret i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag.

30 katter trenger hjem

– Bakgrunnen for at vi har invitert til en kastreringskampanje, er at antallet eierløse og forlatte katter stiger for hvert år i Nord-Trøndelag. Vi ønsket derfor å få med dyreklinikkene på laget for en felles dugnad for å få kastrert flere gjennom en slik kampanje, sier Lundsaunet, som har hatt en travel sommer.

I sommer har nemlig Dyrebeskyttelsen i Nord-Trøndelag hatt nesten 50 katter inne samtidig i private fosterhjem.

– Det er rekord! Vi har pr. i dag 30 katter inne som trenger nye hjem., og vi har allerede adoptert bort 70 i år. Bare i Steinkjer kommune har det i løpet av det siste året blitt tatt inn 33 katter.

Positive veterinærer

Dyrebeskyttelsen har fått positivt svar fra 12 veterinærklinikker. Derav Steinkjer Veterinærsenter og Steinkjer Dyreklinikk i Steinkjer. Det er sånn at Dyrebeskyttelsen arbeider for obligatorisk ID-merking av katter.

– Noen av klinikkene har også tilbud om dette i denne perioden, sier Lundsaunet. De som er med på kastreringskampanjen «Cut the nuts» er: Steinkjer Veterinærsenter, Steinkjer Dyreklinikk, Anicura Stjørdal Dyreklinikk, Frosta og Åsen veterinærkontor, Innherred Dyreklinikk, Levanger Dyre- klinikk, Smådyrklinikken Inn-Trøndelag, Dyrelegene Leksvik AS, Inderøy Dyreklinikk, Berg Veterinærtjenester, Namsen Dyrehospital, Grong Dyreklinikk og Ytre Namdal Dyreklinikk.

Lundsaunet sier noen av klinikkene har tilbud hele uka.

– De kaller det Black Week. Andre tar imot bestillingene først på selve Black Friday. Andre igjen har utvidet tilbudene sine.